Kansitaide Cyanide 4
Nekiya
CD
[ Perris Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Restless
02. Rock ‘n’ Roll Hero
03. She-Mystery Girl
04. Incinerate
05. Lucky 13
06. A Light Among Darkness
07. Amphetamine Dreams
08. Getaway
09. Fading Memories
10. Love Me When I’m Dead

Cyanide 4:n edellinen levy oli käsittelyssä reilut neljä vuotta sitten. Silloin bändi vaikutti olevan aamuyön tuntien laskuhumalan bilemusaa. Nyt on käsillä kauan valmisteilla ollut Nekyia, joka kääntää asetelman alkuiltaan ja nousuun.

Bändi on häijympi ja ilkeämpi, mutta samalla aiempaa tarttuvampi. Raskaaseen sleaze-tykitykseen on tullut sävyjä ilman nynnyilyn tuntua. Mikä hienointa, kaikkea rosoa ei ole hiottu pois kuten muutamalla genren tunnetummalla bändillä on tapana. Levyn aloitus on hurja: Restlessistä ja varsinkaan Rock'n'Roll Herosta en vaihtaisi nuottiakaan. Tarttuvia ralleja, hyvät riffit ja - jestas sentään - rempseät taustakuorot kuin suoraan oppikirjasta!

Jatkossakaan meno ei paljoa hyydy, joskaan biisimateriaali ei aivan kahden ensimmäisen stygen veroisesti eeppistä ole. Tarttuvuutta ja teräviä riffejä riittää kuitenkin loppuun saakka. Väliin kuulijaa hemmotellaan esimerkiksi pianointrolla tai Lucky 13 -biisin lehmänkellolla. Tällaiset pienet asiat ovat tällä kertaa normaalia tärkeämpiä, sillä väistämättä mielessä käy että biisit saattaisivat muuten muistuttaa liikaa toisiaan. Tässä mielessä levyn loppupuolen raidoista A Light Among Darkness nousee lähes kärkikaksikon rinnalle näyttämällä, että vähän hitaamminkin saadaan tulosta aikaan. Balladeista on paha mennä puhumaan, sillä niitä levyllä ei ole; pari introa toki vihjaa siihen suuntaan, mutta muuten meno on reipasta. Koska fillereitä levylle ei oikeastaan ole osunut, ei hidasta biisiä varsinaisesti kaipaamaankaan jää.

Loppujen lopuksi kyse on mukavasta yllätyksestä, edellisen levyn perusteella ei ollut lupa odottaa ihan näin kovaa näyttöä. Nekuyia on siis kelpo kuunneltavaa Crashdïetin ja Mötley Crüen seuraavia levyjä odotellessa. Ainakin viimeksi mainittu myisi sielunsa, jos saisi aikaan jotain Rock'n'Roll Heron kaltaista. Muutama vastaavantasoinen ralli lisää tähän kattaukseen, niin käsissä olisi genren kulmakivi.06.03.2017, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Everyday is a Masquerade
Everyday is a Masquerade
[ CD ]
https://fi-fi.facebook.com/Cyanide4/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1152
Palaa »