Kansitaide Haken
Aquarius (Re-issue 2017)
CD
[ InsideOut ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Point Of No Return
02. Streams
03. Aquarium
04. Eternal Rain
05. Drowning In The Flood
06. Sun
07. Celestial Elixir

Brittiläinen Haken on tehnyt tymäkkää jälkeä kuluvana vuosikymmenenä. Yhtyeen debyyttilevy, Visions, julkaistiin vuonna 2010. Seitsemässä vuodessa yhtye on julkaissut jo neljä albumia, ja joka julkaisulla yhtye on kiivennyt isoin askelin kohti modernin progehierarkian kärkeä. Vuoden 2016 Affinity sai jo sen verran runsaasti suosiota, ettei ollut kuin ajan kysymys milloin InsideOut Music tekee uusintajulkaisut yhtyeen kahdesta ensimmäisestä levystä.

Hakenilla on ollut taso kohdallaan jo debyytillään. Aquariusin kolme ensimmäistä biisiä kellottavat kaikki 10 minuutin paremmalle puolelle, ja levyn päättävä Celestial Elixir venyy 17 minuutin mittaan. On progea, juuh.

Haken löysi äänensä jo hyvin pitkälti debyytillään. Soundia on jatkojalostettu myöhemmillä albumeilla, mutta jo debyytillä Hakenin Genesis-Transatlantic-Dream Theater -tyyli on kohtuullisen valmis. Oikeastaan ainoa ryppy soundimaailmaan tulee debyytillä mukana olevista ajoittaisista ärinävokaaleista. Kun on jo tottunut kuuntelemaan modernia Hakenia, särähtää ärinä korvaan ikävästi. Yhtye pärjää ilmankin, ja tämän he ovatkin jo huomanneet.

Aquariuksella huomaa myös hyvin yhtyeen leikkimielisyyden. Siinä missä yhtye on nykyään sovituksissaan maltillisempi, löytyy Aquariukselta pidättelemätöntä kikkailua aika paljon. Välillä kikkaillaan siihen malliin, että mieleen tulee jälleen 1970-luvun Queen (tsekkaa Aquarium-raita).

Aquarius on tuhti, päältä 70-minuuttinen paketti. Sen kappaleet ovat siinä määrin itsenäisiä teoksia, että huomasin kuuntelevani niitä myös yksittäin. Albumille mahtuu monenkirjavaa tyyliä, mutta jo debyytillä kaikessa materiaalissa on vahva Haken-leima.

Yhteen putkeen nautittuna Aquarius on ehkä hieman turhankin tanakka paketti, mutta silti kokonaisuudessaan hieno avaus yhtyeen diskografialle. Jos albumi meni ohi vuonna 2010, kannattaa se tsekata nyt.23.02.2017, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Visions (Re-issue 2017)
Visions (Re-issue 2017)
[ CD ]
Affinity
Affinity
[ CD ]
Restoration
Restoration
[ CD ]
http://www.hakenmusic.com https://www.facebook.com/HakenOfficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1488
Palaa »