Kansitaide Ephemerald
I Bear Fire
Digital
[ Rockshots Music ]

( 9- )
01. I Bear Fire

Syksyllä Frosttiden leirissä kuohui, kun kitaristi Joni Snoro sekä basisti Lauri Myllylä joko lähtivät itse tai saivat lähteä. Totuutta on varmasti ainakin kahta versiota, kuten näissä tilanteissa usein on, mutta eipä mennä nyt siihen. Kauaa kaksikko ei kuitenkaan laakereillaan levännyt kun jo joulukuussa julkistettiin miesten uusi projekti Ephemerald, johon mukaan rekrytoitiin myös Vornasta tuttu Vesa Salovaara sekä muutamassa jyväskyläläisessä bändissä vaikuttanut Juho Suomi. Tästä muutama viikko eteenpäin bändi ilmoitti jo ensimmäisestä singlestään. Pian sen jälkeen saimme kuulla bändin solmineen levytyssopimuksen Rockshots Musicin kanssa.

Parissa kuukaudessa Ephemerald on kiihdyttänyt nollasta vähintään sataanviiteenkymppiin, mutta 10. helmikuuta julkaistu sinkkukappale I Bear Fire ei millään muotoa kuulosta häthätää kasatulta. Hirveän suurta pesäeroa ei soundimielessä Frosttideen oteta, mutta vauhtia ja kunnon rynkytystä piisaa senkin edestä. Tuplabasari takoo kuin kuolemaa uhmaten, kitara soi ja koskettimet iskevät ensitahdeista lähtien tuomiopäivää enteilevää, massiivista soundipalettia pöytään. Kokonaisuus hengästyttää.

Pelkkää mättöä I Bear Fire ei kuitenkaan ole, vaan kyllä kappaleessa ihan taidokkaasti on kaikki ainesosat pakettiin pistetty. Sävelmä tarttuu, rytmi on ojennuksessa ja biisi on suorastaan mainio. Erityisesti karjumisen ja puhtaan laulun yhteispeli toimii saumattomasti ja tuo biisiin sopivasti omaa maustettaan. En tiedä, vetääkö Snoro itse osan örinästä, mutta kertsistä pystyy kuitenkin helposti poimimaan Salovaaran syvän laulun, joka toimii mainiosti myös tämän kaltaisen biisin siivillä.

Jännä nähdä, minkälainen Ephemeraldin tulevasta ensilevystä tulee. Jos laatu on sinkun luokkaa, on meillä jälleen yksi laadukas ja vientikelpoinen bändi, jolla on kaikki edellytykset kansainväliseen menestykseen. Toimii.14.02.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Till The Sea Swallows Us Whole
Till The Sea Swallows Us Whole
[ Digital ]
https://www.facebook.com/ephemeraldfin/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Lukukertoja : 3628
Palaa »