Kansitaide Demonic Resurrection
Dashavatar
CD
[ Demonstealer Records ]

( 7 )
01. Matsya - The Fish
02. Kurma - The Tortoise
03. Varaha - The Boar
04. Vamana - The Dwarf
05. Narasimha - The Man-Lion
06. Parashurama - The Axe Wielder
07. Rama - The Prince
08. Krishna - The Cowherd
09. Buddha - The Teacher
10. Kaiki - The Destroyer of Faith

Kesto: 56:08

Yksi harvoista Intian vähänkään kansainvälistä mainetta niittäneistä metalliorkestereista on viidennen albuminsa julkaisun kynnyksellä oleva Demonic Resurrection. Black metalin parissa aloittanut yhtye on lisännyt aimo annoksen death metalia keitokseensa, ja melodisuus on lisääntynyt siinä samassa. Deshavatar onkin hyvän kuuloinen ja omaperäinen death metal -albumi, jolta ei ainakaan yllättäviä tilanteita puutu.

Vaihtelevuudesta pitävät huolta poukkoilu ärinöiden ja puhtaiden laulujen välillä ja genrejen raja-aitojen kumoaminen aina power metalisiin sävyihin saakka. Homma voi kuulostaa sekavalta, ja sitä se ensimmäisellä kuuntelukerralla osittain onkin, mutta yllättävän hyvin intialaiset saavat eri tyylit pidettyä kasassa. Puhdasveristä black metalia etsiville nykymuotoinen Demonic Resurrection ei tarjoa kuin pilkahduksia, ja death metalin kanssakin on vähän niin ja jäin, kun monessa kohtaa tulee enemmän Blind Guardian tai Amon Amarth mieleen kuin Morbid Angel.

Deshavatar on ennen kaikkea mielenkiintoinen albumi. Tyylien kirjo on niin laaja, että mukana on vähän jotakin jokaiselle, vaikka pohjana pysyy death metal mustan metallin häilyessä taustalla. Deshavatarin kaikenkirjavuus on sekä sen eduksi että haitaksi. Death metalin nälkään löytyy osuvampaakin kuunneltavaa, ja melodisemman tavaran tarpeessa suuntaisin ihan muualle. Sitä ei käy kieltäminen, etteikö Demonic Resurrectionin kappaleissa olisi kosolti ideaa, mutta johonkin kunnolla keskittyminen voisi tehdä hyvää musiikin soljuvuudelle.07.03.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Return to Darkness
The Return to Darkness
[ CD ]
https://www.facebook.com/DemonicResurrection Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 437
Palaa »