Kansitaide Dreamtale
Seventhian… Memories of Time
CD
[ Secret Door ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1: Seventhian
01. Dreality
02. For Our Future
03. October Is Mine
04. Picnic Inferno
05. Cabal Toyboy
06. True Life
07. Reality Reborn
08. Fusion Illusion
09. Names on the Wall
10. Greenback Hunter
11. Moral Messiah
12. Embrace My Scars

Kesto: 51 min.

CD2: … Memories of Time
01. Refuge from Reality
02. Call of the Wild
03. Angel’s Eyes
04. Two Hundred Men
05. My Only Wish
06. World’s Child
07. Take What the Heavens Create
08. Firebird

Kesto: 34 min.

Dreamtalella on jo pitkä ura: esikoislevystä on vierähtänyt viisitoista vuotta ja muutamaa lievää notkahdusta huolimatta tuotanto on pysynyt tasokkaana. Seventhian… Memories of Time on järjestyksessään seitsemäs levy ja tyyli on taattua Dreamtalea: suomalaista poweria a’la -90-luvun Stratovarius. Jos joku aiemmista Dreamtale-levytyksistä on tuttu, uusi tuplalevy ei suuria yllätyksiä tarjoa.

Tuplan ensimmäinen kiekko, Seventhian, sisältää kaksitoista uutta biisiä. Tulos on armottoman kovaa: jokainen kappale loksahtaa levyn musiikilliseen palettiin välittömästi, mutta onnistuu tuomaan jotakin uutta matkassaan. Kappaleet rakentuvat selvän melodian ja tarttuvan kertosäkeen ympärille ilman, että musiikki on kertakäyttöistä radiorokkia. Kaksitoista biisiä on tästäkin huolimatta melkoinen rutistus, sillä vaikka sävellystyö on kohdillaan, yksi tai kaksi rallia riisumalla kokonaisuus olisi vielä hitusen napakampi – ei tästä silti sovi pisteitä rokottaa, kun taso on tällainen.

Kakkoslevy, …Memories of Time, sisältää kahdeksan alkuaikojen kappaletta uudelleenäänitettyinä. Olen aina lähtökohtaisesti kriittinen tällaisia uudelleenäänittelyjä kohtaan, sillä ne haiskahtavat turhalta revisionismilta: tehdyt kappaleet kytkeytyvät syntyhetkensä, hyvine ja huonoine puolineen, eikä niiden uusioimisesta usein synny kuin hengettömiä läpisoitteluja. Jos taustalla ei ole tekijänoikeuskikkailua tai jotakin muuta poikkeuksellisen pätevää syytä, mielestäni uudelleenäänittelyt voisi jättää tekemättä. Joo, olen kyllä tietoinen Dreamtalen monista jäsenistövaihdoksista, mutta se ei tee uudelleenäänityksistä yhtään vähemmän päälleliimatuiksi. Pahimmillaan uudelleenäänittelyjen lopputuloksena on Kings of Metal MMXIV (2014). Ei ...Memories of Time huono ole – kappalemateriaali osoittaa Dreamtalen vanhankin katalogin laadukkuuden – mutta silti tarpeeton.

Soitannollisesti valittamista ei juuri ole, sillä riffit, melodiat ja kompit napsuvat kohdilleen kuten pitääkin, mutta ilman ylimääräistä kikkailua. Sen sijaan Erkki Seppäsen laulusta en ole niin vakuuttunut: hetkittäin hän onnistuu toisinaan kuulostamaan todella hienolta ja esimerkiksi Reality Rebornin matalammalta lauletussa säkeistössä hän kuulostaa erehdyttävästi Geoff Tatelta (ex-Queensrÿche, Operation: Mindcrime). Ylärekisterilaulu on makuuni turhan ohutta. Myönnän olevani kohtuuttoman snobi laulujen suhteen, mutta minkäs sille tekee, kun moinen häiritsee kuuntelukokemustani… Seppäsen ääni sopii musiikkiin, kyllä, mutta silti jään kaipaamaan vielä hitusen enemmän.

Narinoistani huolimatta Seventhian… Memories of Time on hyvä tuotos: se on yksi viime vuoden parhaita genreuskollisia power metal -levytyksiä. Muutamissa kappaleissa – esimerkiksi Greenback Hunterissa – välähtää sellainen nerous, josta tusinabändit voivat vain haaveilla. Ilman tarpeetonta kakkoslevyä arvosana olisi vieläkin korkeampi.09.02.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
World Changed Forever
World Changed Forever
[ CD ]
Epsilon
Epsilon
[ CD ]
Phoenix
Phoenix
[ CD ]
Take What the Heavens Create
Take What the Heavens Create
[ CDS ]
Payback
Payback
[ CDS ]
https://fi-fi.facebook.com/OfficialDreamtale/ http://www.dreamtale.org Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2551
Palaa »