Kansitaide Pillorian
Obsidian Arc
CD
[ Eisenwald Tonschmiede ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Archaen Divinity
02. A Stygian Pyre
03. By the Light of a Black Sun
04. Dark Is the River of Man
05. Forged Iron Crucible
06. The Sentient Arcanum
07. The Vestige of Thorns

Agallochille olisi toivonut hieman kunniakkaampaa poismenoa. Aluksi päähahmo John Haughm kertoi yhtyeen hajoavan osiin mutta itse jatkavansa Agallochin nimen alaisuudessa, mutta pian puheita jo vedettiin takaisin. Sen jälkeen mediassa niin Haughm kuin yhtyeen muut jäsenet kertoivat omia, eriäviä mielipiteitään lopettamiseen liittyvistä syistä: Haughmin mielestä muut eivät panostaneet yhtyeeseen tarpeeksi, kun taas muu jäsenistö kertoi yhtyeen muuttuneen liikaa kliiniseksi työnteoksi.

Nyt pöytä on kuitenkin putsattu, ja suitsuketuhkasta on noussut kaksi uutta yhtyettä: kitaristi Don Andersonin, basisti Jason Waltonin ja rumpali Aesop Dekkerin perustama Khôrada ja Haughmin kasaama, nyt tarkastelussa oleva Pillorian. Oman tyylinsä Agallochin 20-vuotisen uran aikana luoneen nokkamiehen kädenjälki kuuluu Obsidian Arcissa – Pilloriankin kiemurtelee ja maalailee synkkää metalliaan elokuvamaisin sävyin, mutta missä Agalloch sisälsi aina tietynlaisen herkän piirteen, soi nyt musiikki karumpana ja aggressiivisena jytisevää rumpusoundia myöten. Kaaret ovat lyhempiä ja musiikki ei polveile niin paljoa; esimerkkinä vaikkapa suoraviivaisesti iskevä A Stygian Pyre.

Mutta missä Agalloch pystyi muovaamaan eteerisemmästä materiaalista lumoavaa ja luoksensakutsuvaa, Pillorianissa nämä elementit jäävät enemmän yleiseksi ja hieman toissijaiseksi kuohunnaksi todellisen riffimyrskyn rinnalla. Onneksi poikkeuksiakin on: Dark is the River of Man yhdistelee aavemaisen herkkiä sävyjä hitaaseen poljentoon, jossa myös Haughmin puhtaat laulut pääsevät oikeuksiinsa. Myös The Vestige of Thorns polveilee nautittavasti raskaiden sointujen saattelemina.

Obsidian Arc kulkee eteenpäin biisit eturintamassa, mikä ei ole mitenkään huono juttu. Haughmin sävellyskynän jälki on karu mutta rehellisen tunteikas ja suoraviivainen, ja vaikka levyn kaikki kappaleet eivät aivan osu keskelle sydäntä latistuen turhan geneerisen paiskonnan tasolle, voi Pillorianille silti toivottaa hyvää matkaa kohti tummenevaa horisonttia.
 06.03.2017, Antti Klemi
http://www.pillorian.com https://fi-fi.facebook.com/Pillorian/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 965
Palaa »