Kansitaide Dead End Finland
Slaves to the Greed
CD
[ Inverse Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Through the Echoes, Future & Past
02. Inside the Void
03. Fragments of the Innocent
04. Messenger of Sorrow
05. Nightfall
06. Devil's Triangle (Interlude)
07. Screaming Back to Hell
08. 5000 Voices
09. The Devil Inside Me
10. Slaves to the Greed

Kiinnostaako teitä herramme melodisen metallin sana? Entä jos kerron, että on syntikoita mukana? Mutta auttaako jos on vähän diskoisaa Amaranthe-biittiä? Ei, ei tässä valitettavasti ole Elize Ryd mukana. Ei, ei ole naislaulua. Ei kyllä ole niitä tissejäkään. Mutta vähän olisi örinää msukana. Ai? No ei väkisin.

Jo Dead End Finlandin Stain of Disgrace -debyytti (2011) sisälsi Mape Ollilan sanoin "pop- ja indumausteita" perinteisen melometallin ohella. Siihen nähden varsin vähän on muuttunut, sillä samat sanat täsmäävät myös tämän kolmoslevyn kanssa. Erityisesti kosketinsovitukset ja levyn popahtavuus tuovat mieleen edellä mainitun Amaranthen, kun taas muutoin mennään enemmän perinteisen svedumelodisoinin puolella. Tietynlainen synkistelevyys kappaleissa toki luo hienoista goottihuntua kaiken päälle.

Puhtaammat laulut näyttelevät ansaittua pääosaa, mutta nykypäivän trendeille ominaisesti mukana on "rajua" örinälaulua. Jälkimmäinen tuntuu melkoiselta turhakkeelta, sillä se ei ainakaan auta valtavirtasuosion kosiskelussa ja tosiaalta raskaamman metallin kuuntelijoille Dead End Finlandin kama on auttamattomasti liian kevyttä ja pliisua.

Industrial-ideat tuntuvat nekin vain lähinnä mausteilta, joilla ei sen suurempaa painoarvoa ole. Kunhan nyt voi sanoa, että mukana on myös koneellisia elementtejä. Sääli toisaalta, sillä rohkeammalla yrityksellä ratkaisu voisi tuntua muultakin kuin elektroniselta Nightwishilta satunnaisella örähtelyllä. Vain se naislaulu puuttuu, mikä onkin ehkä levyn suurin yllätys.

Ei Slaves to the Greed sinänsä huono ole, mutta monessa mielessä niin armottoman keskinkertainen, että levyn kuuntelu pahimmillaan suorastaan turhauttaa. Vaikka puunatut soundit sinänsä tekevät paljon, levyn keskinkertaista ulosantia se ei riitä pelastamaan.02.02.2017, Serpent
https://www.deadendfinland.com/ https://www.facebook.com/deadendfinland Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1395
Palaa »