Kansitaide Anvil Strykez
Anvil Strykez
CD
[ Wolf Force Corporation ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Neon Streets
02. Exterminators
03. Cobra
04. Metropolis
05. High Speed Cyborgs
06. Night Blades
07. Voyager And The Birth Of Time

80-luvun syntetisaattorimusiikista ammentava synthwave eli retrowave on nyt kuuma peruna. Sen verran kuuma peruna, että pitkän linjan hevilafka Hell’s Headbangers on kaikesta päätellen perustanut Wolf Force Corporation -tytärlafkan. Sivupuljun ensimmäinen julkaisu on kotimaisen Anvil Strykezin eponyymi debyyttialbumi.

Anvil Strykezin soundi nojaa isolta osin enemmän 80-luvun lopun ja 90-luvun alun videopelimusiikkiin kuin leffasoundtrackeihin, italodiscoon tai syntikkapoppiin. Etenkin nopeampien biisien voisi hyvin kuvitella soivan Contran/Probotectorin tai Midnight Resistancen kaltaisissa toimintaklassikoissa: arpeggiobassot kuljettavat biisiä rivakasti ja leadmelodiat ujeltavat kohtalokkaasti.

Ikävä kyllä Anvil Strykez sortuu debyytillään useampaan perusmokaan. Ensimmäinen ja kenties vähäpätöisin näistä on synthwaveen jo nyt muodostuneiden konventioiden liian orjallinen seuraaminen; levy toteuttaa synthwaven stereotypioita aina levyn yhteen pakolliseen laululla varustettuun raitaan asti (ja kuten useimmiten tässä genressä käy, on kyseessä myös levyn heikoin biisi). Pientä pesäeroa Anvil Strykez tekee käyttämällä melko runsaasti sähkökitaraa joissakin biiseissä, mutta eipä sekään mitenkään tavatonta ole synthwavessa. Vakavampia virheitä ovat ylipitkät biisit ja osan liidisyntikkasoundien huono istuvuus muuhun musiikkiin. Useimmat biisit ovat reilusti yli neljän minuutin mittaisia, pisimmän kellottaessa yli 11 minuuttia, ja kuten usein synthwavessa tuuppaa olemaan, ei biiseissä ole niin paljon vaihtelua että ne jaksavat kiinnostaa 4+ minuuttia. Tämän takia levyn sävellykset tuntuvat aavistuksen hiomattomilta, minkä tunteen viimeistelee se, että osa liidisyntikoista tuntuu soundinsa takia olevan ikävän erillisiä muusta musiikista.

Debyytillään Anvil Strykez ei ikävä kyllä onnistu täysin vakuuttamaan. Parhaimpina hetkinään, kuten avausraidalla, meno osoittaa lupausta, mutta kokonaisuutena debyytti on hiukan liian geneerinen ja hiomattoman raakilemainen. Kotimaisen retrosynailun kermaan, esim. Nightstopiin ja Megahammeriin verrattuna, on Anvil Strykezilla vielä kosolti kehittymistä yltääkseen samalle tasolle.04.03.2017, Jesse Ryhänen
https://anvilstrykez.bandcamp.com/ https://soundcloud.com/anvilstrykez Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 576
Palaa »