Kansitaide Thyrane
Black Harmony
CD
[ Woodcut Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Black Harmony
02. Sacrifires
03. Enthroned by Antichrist
04. Satanic Ages Overture

Niin ne ajat vierivät – Thyranen mainiosta debyyttiteoksestakin tulee tänä vuonna kuluneeksi 19 vuotta. Alunperin demoksi aiottu teos sai onneksi kunnon julkaisun heti kärkeen ja hyvä niin, sillä yhä tänä päivänä Black Harmony on eräs kotimaamme black metal -helmistä.

Vain neljä biisiä sisältävä teos saattaa vaikuttaa päällisin puolin mcd-mittaiselta demolta. Mittaa kuitenkin on rapiat puoli tuntia, sillä jokainen raidoista kellottaa parin tyypillisen veisun verran. Mikä yllättävintä, nämä kipaleet luovivat läpi kestonsa hyvin ja tunnelman latistumatta. Black Harmony olikin niin sanottu nappiosuma heti ekalla yrittämällä.

Black Harmony on myös selkeä oman aikakautensa tuotos. Ensimmäisenä ja erityisesti se tuo mieleen Emperorin In the Nightside Eclipse -levyklassikon, mutta yhtäältä myös monia muita aikalaislevyjä. Nopeatempoinen, melodinen ja koskettimilla vahvistettu black metal tuo mieleen myös Dark Funeralin, kun taas kotimaisista yhtyeistä nojaamista löytyy jonnekin ...and Oceansin suuntaan. Sattuneesta syystä saan mielenyhtymiä myös lyhyen uran ihmeeksi jääneeseen Nightsideen.

Neljästä biisistä jokainen rakentuukin yhtäältä mustanpuhuvaan melodiakuljetukseen kuin myös nopeatempoiseen rumputulitukseen. Koskettimilla on merkittävä osa tunnelman luomisessa ja osansa on myös selkeillä Tico-Tico-studion soundeilla, jotka sopivat tällekin levylle kuin nenä päähän. Jos jokin muistuttaa ajan hampaan vaikutuksesta, niin tietyt kosketinsoundit sekä osin hieman koominen puhekohta levyn nimikkobiisissä.

Vaikka levy aikalaistuotokselta kuulostaa myös vähemmän hyvässä mielessä, vastapainoa löytyy vahvasta nostalgia-annista. Black Harmony onkin levy, joka vie mukavasti nuoren iän värikkäisiin muistoihin ja toisaalta on uhmannut aikaa suorastaan yllättävän hyvin. Levyä kuuntelee yhä varsin mielellään ja sen saapuminen takaisin levyhyllyyn on kuin vanhan ystävän tapaaminen aivan liian monen vuoden jälkeen.31.01.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Travesty of Heavenly Essence
Travesty of Heavenly Essence
[ CD ]
Hypnotic
Hypnotic
[ CD ]
https://www.facebook.com/thyraneofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2308
Palaa »