Kansitaide Svart Crown
Abreaction
CD
[ Century Media ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Golden Sacrament
02. Carcosa
03. The Pact: To Devil His Due
04. Upon This Intimate Madness
05. Khimba Rites
06. Tentacion
07. Orgasmic Spiritual Ecstasy
08. Transsubstantiation
09. Emphatic Illusion
10. Lwas
11. Nganda

Kesto: 54:40

Svart Crownin aiemmat albumit on tullut kuunnteltua kukin kertaallen, ja niistä on aina jäänyt sellainen olo, että ei nyt erityisen hyvää, mutta voisi kuunnella uudelleenkin. Minkään näistä pariin ei ole tullut sittemmin palattua, mutta nyt on jällen aika antaa yhtyeelle yksi, ehkä se viimeinen mahdollisuus. Ranskalaisen black/death metal -yhtyeen maaliskuussa julkaistava neljäs albumi kantaa nimeä Abreaction, ja siitä ei ole kääntämään kantaani yhtyeestä.

Ei liene epäilystä, mikä on tyylilajin suurin ja mahtavin yhtye, sillä mustasävyistä death metalia soittavat yhtyeet kuulostavat usein enemmän tai vähemmän Behemothilta. Svart Crown ei ole poikkeus, joskin tällä kertaa puolalaisilta kuulostetaan ehkä kuitenkin vähemmän ennemmin kuin enemmän. Sen sijaan syön hattuni, ellei toinen rankalainen synkemmän puolen yhtye, Glorior Belli, ole vaikuttanut Svart Crownin musiikilliseen antiin. Tällä kertaa Svart Crown eteneekin kuolon kustannuksella entistä vahvemmin black metalin nimessä.

Ei ole järkisyillä selitettävissä, miksi Svart Crown ei uppoa sieluuni niin hyvin kuin esimerkiksi Behemoth tai Belphegor. Murisija JB Le Baililla on erittäin vakuuttava ääni, kappaleet ovat tunnelmiltaan ja tempoiltaan vaihtelevia, riffit teräviä ja soundit selkeät ja kirkkaat. Melodioita kuullaan vähänlaisesti, mutta ei sen vähempää kuin esimerkiksi Behemothinkaan levyillä. Juuri mihinkään levyllä ei silti varsinaisesti tartu kiinni sillä mielellä, että huomaisi kuulleensa jotain erityisen siistiä tai niin säväyttävää, että haluaisi kuulla uudestaan.

Melkein sanoisin niin ilkeästi, että jos mikä tahansa kuolon ja mustan metallin sekoitus kelpaa, Abreaction kannattaa tarkistaa. Se on ammattitaidolla tehty ja vaihteleva levy, joka ei kuitenkaan herätä minussa vahvoja tuntemuksia suuntaan tai toiseen.01.03.2017, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Witnessing The Fall
Witnessing The Fall
[ CD ]
https://www.facebook.com/SVARTCROWN Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 666
Palaa »