Kansitaide Atlas Pain
Where the Oak Left
CD
[ Scarlet Records ]

( 8 )
01. The Time and the Muse
02. To the Moon
03. Bloodstained Sun
04. Till the Dawn Comes
05. The Storm
06. Ironforged
07. The Counter Dance
08. Annwn's Gate
09. From the Lighthouse
10. White Overcast Line

Kesto: 53:26

Atlas Pain pisti kehiin käsittämättömän kovan debyytti-EP:n Behind the Front Pagen vuonna 2015, ja nyt pari vuotta myöhemmin on viimein aika yhtyeen ensimmäisen täyspitkän albumin. Äärimmäisen melodista metallia örinälauluilla paiskova italialaisyhtye ei ole lähtenyt muuttamaan loistavasti toimivaa kaavaansa, vaan bändin folkahtava metalli kaikuu edelleen jylhänä.

Atlas Pain on läheistä sukua esimerkiksi Equilibriumille, eikä kotoinen Ensiferumimmekaan toisinaan kauas osu. Kitaroilla ja koskettimilla soitetut melodiat kannattelevat Atlas Painin musiikkia, mutta myös esimerkiksi Northeria muistuttava riffivetoisempi Bloodstained Sun toimii oikein hyvin. Murinan seassa bändi väläyttelee puhtaita lauluja, jotka eivät ole teknisesti kummoisia, mutta kääntyvät plussan puolelle tarjoilemansa vaihtelun ansiosta. Debyytti-EP:ltä poimitut ja uusiksi sovitetut The Storm ja Ironforged ovat edelleen niin huikean hienoja sävellyksiä, että ne melkein jyräävät muun levyn alleen. Onneksi nerokasta ideaa riittää lähes koko albumin varrelle, vaikka esimerkiksi Till the Dawn Comes voisi olla melodia- ja riffianniltaan vahvempikin, ja White Overcast Line venähtää instrumentaaliksi turhan pitkäksi 11 minuutin kestossaan. Myös levyn soundeista voi antaa pienen miinuksen, sillä iskevämmällä tuotannolla Atlas Painin suloisista sävelistä saisi vielä enemmän irti. Tosin mp3-promon heikkolaatuisuuden huomioiden oikealla albumilla soundi lienee ainakin astetta selkeämpi.

En ole pettynyt, mutta tuntuu, että niillä aineksilla, mitä EP esitteli, olisi voinut saada aikaiseksi eheämmänkin albumin. What the Oak Left on silti parempi kuin hyvä levy, ja Atlas Pain erittäin tervetullut lisä melodisen folk-death metalin kentälle.06.03.2017, Sami Kontio
https://fi-fi.facebook.com/AtlasPain Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 881
Palaa »