Kansitaide Coldborn
Lingering Voidwards
CD
[ Final Sacrifice Records ]

( 6½ )
01. The Call of Death's Clarion
02. In the Absence of Light, Death Gazes
03. In Solitude
04. Lingering Voidwards
05. Withered

Paremmin Grimfaug- ja Nightbringer-yhtyeistä tunnettu Norgaath on tarttunut omaan sooloprojektiinsa. Vaikka ikää Coldbornilla on jo vuosikymmenen verran, on debyyttilevy Lingering Voidwards julkaisuista bändin tiettävästi ainoa. Tyylilajia voisi luonnehtia perin tyypilliseksi black metaliksi, joskin painotuksella fiilistelevään puoleen. Käytännössä tämä tarkoittaa puoliakustisia kitaroita, koskettimia sekä rauhallisemmanpuoleista tempoa. Toki levy tarjoaa aimo annoksen nopeampaakin paahtoa sitä kaipaaville.

Genressään Lingering Voidwards ei kuitenkaan tarjoa mitään uutta tai erikoista. Pitkähköt biisit vellovat omassa mustuudessaan perusvarmasti ja hieman keskinkertaista tusinahuttua paremmin. Yllätyksettömyys ja tarttumapinnan puute tekevät levystä kuitenkin sanalla sanoen hieman tylsähkön. Osittain pitkistä sävellyksistä johtuen levystä puuttuu tietynlainen napakkuus ja iskevyys, sillä raidat tuntuvat turhankin pitkiksi venytetyiltä.

Laulupuolen örinä on kuivakkaa ja ponnetonta, mutta rääkypuolen ärjyvyys on kertaluokkaa parempaa antia. Laulupuolella kuullaankin vierailevia tähtiä, jonka lisäksi rummuista vastaa muun muassa Enthronedissa ja Nightbringerissä kannuttava Menthor.

Olivat lähtökohdat kuinka hyvät tahansa, Coldborn tuntuu hieman ontuvalta ja hiomattomalta kokonaisuudelta. Vaikka levyä kuuntelee sujuvasti niin sanotusti paremman puutteessa, se ei synnytä voimakkaita tunteita tai halua hehkuttaa yhtyettä sen pidemmälle. Lingering Voidwards jääneekin lähinnä kuriositeetiksi belgialaisen black metalin sivumerkinnöissä.24.01.2017, Serpent
https://www.facebook.com/Coldborn https://coldborn.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 529
Palaa »