Kansitaide Cancel The Apocalypse
Our Own Democracy
CD
[ Get A Life! Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Athens
02. Cancel the Apocalypse
03. Candlelight
04. Planes and Bombs
05. Children
06. A Bunch of Roses with Thorns
07. The Things That Can Never Be Done
08. Bad Boxer Part 1
09. Bad Boxer Part 2
10. We Were Young

Barokkisävytteinen, progressiivinen ja etäisesti post-metallinen outolintu Cancel The Apocalypse on ehkä kummallisinta musiikkia mitä hetkeen on tullut vastaan. Mikä oudointa, tämähän toimii kuin häkä keuhkoissa. Varsin pysäyttävää musisointia on siis tarjolla. Bändi koostuu Matthieu Miegvillen lauluista, jolla on taustallaan muitakin astetta erikoisempia kokoonpanoja My Private Alaskasta lähtien, sekä Jeremy Carzolan rumpaloinnista. Tähän päälle kun päästetään klassisesti koulutettu Arnaud Barad klassisine kitaroineen ja basson sellolla korvaava Audrey Paquet, on lopputulos vähintääkin mielenkiintoinen ja kokeileva.

My Own Democracy itseasiassa kuvaa bändin musiikkia aika hyvin, sillä sen verran syvällä omassa maailmassaan kollektiivi liikkuu, eikä ainakaan heti tule mieleen sen kuuloista bändiä, johon Cancel The Apocalypseä voisi helpolla verrata. Jollain kierolla tavalla CtE:Stä tulee maanmiehensä Peste Noire mieleen, vaikka tyystin erilainen lähestymistapa yhtyeillä asiaansa onkin.

Kun bändin nimeä kantavassa biisissä liikutaan raskaassa poljennossa kitaroiden kutoessa paikoitellen jopa imeliä melodioita, ei voi välttyä ajatukselta että onhan tämä aivan kamalaa kuraa. Ja sitten, heti perään tulee jopa kauniiksikin kuvailtava Candlelight  joka vie ajatukset päinvastaiseen suuntaan. Samaa ristiriitaisuutta on oikeastaan levyn jokaisella hetkellä.

Toisaalta, kun bändillä on näinkin omaperäinen ja taidokkaasti rakennettu musiikillinen näkemys eikä levyltä välity tuntu, että tehdään nyt vähän tällaista huumorimusiikkia huumorimielellä, kääntyy lopputulos todella vahvasti plussan puolelle.

Vastaavantyyppisiä ratkaisujahan maailmanhistoria on täynnä ja vain varsin pieni osa näistä kokeilevista teoksista kantaa kertakuuntelua pidemmälle. Voi toki olla että Cancel The Apocalypselle käy tulevaisuudessa sama kohtalo. Tai no ei. Siihen en usko. Nyt Bad Boxer pt.2:n lyhyt harcore-komppi käänsi taas pääni...11.01.2017, Tuomio Harju
http://www.cancel-the-apocalypse.bandcamp.com http://www.facebook.com/canceltheapocalypseofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 748
Palaa »