Kansitaide Hollow Water
Rainbow's End
CD
[ omakustanne ]

( 8- )
01. Day In Day Out
02. Mirror’s Frame
03. Rainbow’s Begin
04. Gathering Sunbeams For The Future
05. The Quantum Mechanic And The Map Collector
06. Rainbow’s End
07. Trick Of The Light
08. Immortal Portal
09. Solar Beacon
10. The Light Dimension
11. Illusions & Delusions
12. We Changed. This World Didn’t

Hollow Waterin debyytti Rainbow's End on mitä tyypillisintä brittiprogea. Vaikka sateenkaaren juurelta ei nyt löydy ruukullista kultaa, levy on ihan kelpo lajinsa edustaja. Maalailevaa neoproge-tyyppistä ilmaisua tuoreutetaan koneilla, paikoin jopa sen verran, että mennään spacerockin puolelle. Siihen suuntaan nojaa myös mukavan vivahteikas ja välistä melko villisti liitelevä bassokuviointi. Kitara puolestaan parhaalle päälle sattuessaan soi melankolisesti, varsinkin joissakin sooloissa.

Kappaleita en käy erittelemään koska promo-cd:lläkään niitä ei ole eritelty. Ja sen verran progea Rainbow's End on, että aivan varmasti ei voi taukojen perusteella pysyä laskuissa - varsinkin kun Mirror’s Framen alussa on vuorosanoja, ah, niin kuluneella uutistenlukijan nuotilla. Siinäpä yksi klisee, jonka kuvittelin olevan jo historiaa. Muut jo kuullut keinot musisoida eivät niin haittaa, sillä samoista aineksista on leivottu klassikoitakin. Tässä nimenomaisessa tapauksessa olisi klassikkostatus ollut lähempänä jos muutamia kikkailun makuisia rönsyjä olisi sävellyksistä karsittu. Samoin karsimista olisi suonut harjoitettavan muutamien samaa sointukiertoa aivan liian pitkään toistavien pätkien kohdalla.

Vastapainona Hollow Water kohoaa huimaan liitoon silloin, kun se oikein innostuu rokkaamaan. Melodioita puolittain pakoileva laulu on flegmaattista vokaalien venyttelyä. Siitä ei oikeastaan jaksa hermostua, niin peribrittiläistä se on. Hermostua sen sijaan täytyy yhdestä asiasta: Rainbow's End vaatii herpaantumatonta keskittymistä toimiakseen. Pienikin häiriö pudottaa kärryiltä välittömästi. Se ei ole huonon levyn merkki, mutta saattaa vähän ärsyttää jos ei tarkkana ole.

Levyn kansivihkosta täytyy kehaista. Sanoitusten lisäksi siitä löytyy asiallisesti piirretty scifi-aiheinen sarjakuva. Kovin harvoin sitä törmää omakustanteeseen, johon on nähty näin paljon vaivaa, eikä tätä tehdessä varmasti rahan menoakaan ole voinut välttää. Eli summa summarum: vaikka musiikki nyt voisi vähällä vaivalla parempaakin olla, täytyy hattua silti nostaa ja toivoa että jakelu on kunnossa.11.01.2017, Ismo Karo
http://www.hollowwater.com https://www.facebook.com/HollowWater/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 830
Palaa »