Kansitaide Vinum Sabbatum
Apprehensions
CD
[ Eyes Like Snow ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Shadows of Tears
02. Fallen Saviour
03. Constellation Dust
04. Autuuden Maa
05. Profane Soil
06. Creation Machinery
07. Dark Mastermind

No johan on jytää ja boogieta! Vinum Sabbatum on kääntänyt proto-doominsa ruuveja asteen pari tiukemalle ja tuloksena on vakuuttava esitys näiltä ehkä Suomen autenttisimmilta 70-luvun palvojilta. Biisit liikkuvat niin Uriah Heepin kuin Sammaleenkin tunnelmissa unohtamatta myöskään progressiivisempia sävyjä. Monipuolisuutta Apprehensionsilla siis todellakin on, mutta se ei tarkoita että levy olisi mitenkään sekava. Päinvastoin, herrojen kyky rakentaa draaman kaari levyn alusta loppuun on esimerkillinen.

Kun Shadows of Tears aloittaa levyn härskillä shufflellaan, ovat merkit laadukkaasta julkaisusta käsillä jo, ja kun Dark Mastermind  pitkillä jamitteluilla sitten aikanaan Apprehensionsin päättää, on matkalle mahtunut muun muassa Autuuden Maa, joka erottuu sekä kielivalinnallaan että sävellyksellään seitsemän biisin seasta parhaiten. Se herättääkin ainakin allekirjoittaneessa ajatuksen, että homma voisi toimia suomeksi entistäkin paremmin.

Vinum Sabbatumin soundi perustuu oikeastaan täysin Tomi Korpelan urkuihin, hammondeihin ja muihin klassisiin kiippareihin, ja näitä kaikkia onkin käytetty vähintäänkin riittävästi. Niin mainioita soittimia kuin ne ovatkin, korvakäytävät tulvivat näistä äänistä jo yli, sillä levyltä löytyy vain muutamia hetkiä joissa urku ei raikaa ja palkeet puhku. Enemmän on toki enemmän, mutta joku raja nyt sentään. Silloin kun pääsee tämän valtavan maton alle, kuulija huomaa kuuntelevansa todella ammattitaitoista ryhmää joka briljeeraa pienillä mutta sitäkin tärkeimmillä asioilla. Varsinkin Jarno Jaakkolan vähäeleistä mutta tyylikästä rumpalointia kuuntelee ilolla.

Muutamista valittamisen aiheista huolimatta Apprehensions on sen tason julkaisu, että luulisi Vinum Sabbatumin musiikin kolahtavan sekä doom-jäärille että progemiehille.06.01.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Bacchanale Premiere
Bacchanale Premiere
[ CD ]
http://vinumsabbatum.bandcamp.com/album/apprehensions http://www.facebook.com/vinumsabbatum/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1739
Palaa »