Kansitaide TNT
Tell No Tales
CD
[ PolyGram Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Everyone's A Star
02. 10,000 Lovers (In One)
03. As Far As The Eye Can See
04. Sapphire
05. Child's Play
06. Smooth Syncopation
07. Listen To Your Heart
08. Desperate Night
09. Northern Lights
10. Incipits
11. Tell No Tales

Mielikuva kolmenkymmenen vuoden takaa. Valtava hiuspehko ja vielä valtavampi ääni. Valkoinen asu ja vielä valkeampi Taman tuplasetti. Kukaan 1980-luvun taivaskanavia katsellut ei voinut välttyä TNT:n megahitiltä 10,000 Lovers (In One). Kappale on kovatasoisen Tell No Talesin parhaimmistoa. Levy on jälleen ajankohtainen, koska TNT aloittaa sen tiimoilta juhlakiertueen.

Tell No Tales on selvä pesäero edelliseen, raskaampaan ja perinteisempään tyylisuuntaan kumartavaan Knights of the New Thunderiin  (1984).  Levyjen välissä kului tuolloin uskomattoman pitkä tovi, kolme vuotta. Läsnä on edelleen Tony Harnellin neljän oktaavin ääniala ja Ronni Le Tekron tunnistettava soittotyyli, jossa Akira Takasakin ja George Lynchin tasoiseen moderniin osaamiseen (vuonna 1987) yhdistyy Michael Schenkerin tyylitaju. Uutta sen sijaan ovat melodisemmat ja autoradioon paremmin sopivat hard rock -rallit.

Kaksi ensimmäistä kappaletta tiivistävät yllä mainitun. Niistä ei tukkahevi juuri parane. Everyone's A Star on pop-hevin prototyyppi, josta jokainen hiuslakkaa käyttänyt bändi olisi ollut onnellinen. Harnellin äänen lisäksi siinä ei varsinaisesti ole mitään TNT:lle ominaista, mutta juuri siksi sävellys on omiaan albumin alkuun.

Alussa mainittu 10,000 Lovers (In One) alkaa Ronni Le Tekron tukevalla riffillä, jonka kontrastiksi Harnell laulaa levyn ehkä melodisimmat säkeistöt. Turhia sooloja ei ole, vaan kaikki pannaan erinomaisen riffin, laulumelodian ja kertosäkeen varaan. Uskomaton suoritus.

As Far As The Eye Can See jatkaa samaa linjaa. Suoraviivainen sävellys, jossa Le Tekro päästetään irti ennen väliosaa. Kannatti odottaa. Lyhyttä ja ilmavaa sooloa kannatti odottaa. Välisoittona kuultava Sapphire on omituinen sekoitus klassista musiikkia, kitaratilutusta ja ajalle ominaista syntsaheviä. Norjalaisen nokitus naapurimaan kitarakunkulle? Jollain kummalla tavalla tämä sopii tähän väliin.

Sitten pilluballadin pariin. Child's Play on mahtipontinen hituri, jossa ei kuitenkaan mennä helpoimman kautta. Tämä ei olisi voinut irrota Jon Bon Jovin kynästä. Perään akustinen välipala Smooth Syncopation, jonka jokainen nuotti kuiskaa Randy Rhoadsin nimeä.

Listen To Your Heart rokkaa alusta loppuun. Väliin on pantu pitkähkö kitarasoolo, jossa oli purtavaa monelle kitaralehdistä tabulatuureja kopiovalle. Muilta osin biisi on keskitasoa, mutta toimii vauhdikkaan tempon takia. Albumilta pudotettu ja myöhemmin julkaistu Destiny olisi sopinut hienosti tämän aisapariksi.

Desperate Night edustaa albumin raskaampaa puolta. Kitara leikkaa komealla soundilla ja Harnellin ääni nostaa kappaleen välittömästi lentoon. Kertosäe ei ole aivan samaa tasoa. Se tuntuu tässä seurassa tietyllä tapaa väkinäiseltä. Harnellin loppuvenytys ennen outron sooloa on komeaa kuultavaa.

Northern Lights on levyn toinen balladi. Virheetön, kaunis ja kaikkea muuta kuin kouludiskojen viimeisenä hiturina puhkisoitettu. Tasapainoinen kokonaisuus, jossa mikään ei nouse esiin vaan ei myöskään vesitä lopputulosta.

Incipits on taas kerran välisoitto ennen albumin päättävää nimikappaletta. Tell No Tales on kaahaus, jossa on kaikkea sopivasti liikaa. Ylärekisterissä liikkuva solisti, liukas kitara, korvat särkevä kertosäe ja nopea rumpukomppi. Kappale loppuu Le Tekron omintakeista tyyliä alleviivaavaan muutaman nuotin sävellykseen.

TNT:n läpimurtolevy on tiivis sekoitus monenlaisia tyylejä. Noin 30 minuuttiin mahtuu neoklassista kitaraa, perinteisempää heviä ja laajempaa suosioon tähtäävää glam rockia, mutta yhdistävä tekijä on hyvällä maulla (?) ja laadukkaasti tehty hard rock. Tätä ei peitä edes kliininen tuotanto, joka lienee sitä kuuluisaa Amerikan mallia.03.01.2017, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
30th Anniversary 1982-2012 Live In Concert
30th Anniversary 1982-2012 Live In Concert
[ CD ]
A Farewell to Arms
A Farewell to Arms
[ CD ]
All The Way To The Sun
All The Way To The Sun
[ CD ]
http://www.tnttheband.com/ https://www.facebook.com/TNTtheband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1641
Palaa »