Kansitaide KOKOELMA
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
MC
[ Against Audio ]

( 8- )
01. Emil Sinclair: Intro: Astirak Nalamuj
02. Axeslaughter: Torment Of The beast
03. Axeslaughter: Bonded By blood (Exodus -cover)
04. Ghastly: Evil Vapours
05. Usko: Sinisenä palava risti
06. Usko: Valhe luo tarpeen
07. Irritate: Affection=Addiction
08. Ride For Revenge: Forest Of magick
09. Ripride: Demon Ride
10. Sunface: Road Six
11. Sunface: Summer Storm
12. Oksennus: Orkiektomia
13. Emil Sinclair: Outro: Jumalan karitsa

kesto: 01:15:25

75 minuuttia alkukantaista doomia, deathia, sludgea ynnä muita äänikollaaseja voi olla aika turruttava kokemus. Kotimaisen Against Audion julkaisema kokoelmakasetti Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I  tuokin kuulolle melko rujon otannan maamme underground-skeneä. Suurin osa bändeistä ei ole valtavirtapuolella juuri palstatilaa haalinut, osa luovii lähinnä demo- ja pienjulkausutasolla, osa taas päätynyt ihan albumimittaankin. Pari on ehtinyt vetää jo piuhansakin poikki.

Kokoelma rakentuu pitkälti raskaasta ruhjonnasta, joka pääasiallisesti painottuu death- ja doom -osastolle. Kokiksen intro ja outro ovat toistensa toisinnot, mutta noisen, laulun ja musiikin kombo soi introssa väärinpäin, outrossa oikeinpäin.

Muusta sisällöstä lyhykäisesti kertoen, Axeslaughterin murjova, paksusoundinen death saa ylimääräistä nostetta, kun Exodus-laina Bonded By Blood rouhii alkuperäistä hitaammin, mutta melko isolla vallilla. Kappale nousee samantien suosikikseni. Ghastlyn kalmistossa edetään vähän normaalimmalla otteella, vaikka pientä vääristyneisyyttä onkin kuultavissa. Usko on kuin karua mielentilaa, mutta hidastelut ja vyörytykset täyttävät myös melko selkeän biisirakenteen määritelmän. Irritaten kolhossa thrash/death-räminässä ei ole perusotetta kummempaa, mutta ihan hyvä svengi. Kollektiivin nimekkäin artisti, Ride For Revenge luottaa tutuksi tulleeseen raskaaseen, ritualistiseen tamppaukseen. Ripride tamppaa alkukantaista thrashia, kun taas Sunfacen hidastelussa mennään doomin ja sludgen maastoihin, jossa ajoittaiset kuulaat kitarat toimivat hyvänä vastapainona tumman rupiselle vellomiselle. Päätöskappaleena soiva Oksennus viekin sitten matkan syvyyksiin 21 minuuttisella sysimustalla doomdeath-monoliitilla. Jumalan karitsat aloitti, ja myös päättää rituaalin.

On selvä, ettei Descent Into Madnessin sisältö ole tarkoitettu silkkikorville. Kokonaisuus on kuitenkin yllättävän eheä ja kappaleet toisiaan täydentäviä, ja kokiksen läpikuuntelu sujuu hyvinkin vaivattomasti. Oksennuksen osuus vie toki kokonaistilasta paljon, mutta kaiken kaikkiaan Descent Into Madnessin sisältö on varsin oiva kattaus vähemmän hiottua ja tylyä ug-meteliä, ja kokoelman soisi päätyvän pelkän pienipainoksisen (200 kpl) kasetin sijaan ihan vaikka vinyylillekin.28.12.2016, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
[ DVD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1151
Palaa »