Kansitaide Sentient Horror
Ungodly Forms
CD
[ Testimony Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Into The Abyss... (Intro)
02. Abyssal Ways
03. Die Decay Devour
04. Blood Rot
05. Splinter the Cross
06. Beyond the Curse of Death
07. Ungodly Forms
08. Suffer to the Grave
09. A Host of Worms
10. Of Filth and Flesh
11. Mourning (Instrumental)
12. Celestial Carnage

Harvoinpa vastaan tulee näin hyvää debyyttialbumia, saati vanhan koulukunnan ruotsideathia. Ja vieläpä Yhdysvaltojen New Jerseystä. Saatekirjeen mukaan en ole mielipiteeni kanssa yksin, sillä metallilegenda Dan Swanö on kertoman mukaan ylistänyt teosta yhdeksi genrensä parhaaksi levyksi. Ja kyllä, tässä on ainesta siihen.

Vain parin vuoden ikäinen Sentient Horror toimi aiemmin nimellä Sentience ja tuolla nimellä yhtye myös julkaisi myös levyllä kuultavaa materiaalia demomuodossa. Sittemmin jäsenvahvistuksia saanut ja nimensä vaihtanut yhtye on jatkanut hyvillä laduilla ja lopputulos on ilmiömäinen. Ungodly Forms onkin kenties vuoden kovin death metal -levytys ja ylipäätään kiekko, joka sysää tieltään monet svedudeathin tekeleet.

Epäomaperäiseksi genreteokseksi Ungodly Forms yllättää lähinnä nyansseillaan. Vaikka levy on nopeatempoisen armoton, raskas ja brutaali, se on myös tarttuva, iskevä ja sanoisinko jopa groovaava. Aivan kuin levylle olisi lainattu parhaita paloja varhaisen Entombedin ja Dismemberin materiaalista, ja vielä kuorrutettu tämä kaikki sellaisella menevyydellä, mitä joku Death aikoinaan esille suolsi.

Jos biisit ovatkin jo sinällään alusta loppuun asti hyvin hiottuja herkkupaloja, on soundeja mahdotonta olla ylistämättä. Menisin jopa niin pitkälle, että sanoisin tässä olevan täydellinen svedudeath-soundi. Kitarat ovat rouheat, raskaat ja kuitenkin äärimmäisen selkeät. Rummut ovat "vain" hyvät ja jykevät. Örinäpuolta kehtaa niin ikään kehaista, sillä kitaroista, lauluista ja sävellyksestä vastaava Matt Moliti tuntuu ymmärtäneen täydellisesti sen kaiken, mikä teki Sunlight-menosta niin mahtavan.

Mitäpä sitä pidemmälle läsyttämään. Tässä on paitsi vuoden vaikuttavin dm-kiekko, myös ylipäätään kärkikahinoissa liikkuva kuolonjyrä, jota kehtaa hehkuttaa niin ystäville kuin tuntemattomillekin.08.12.2016, Serpent
https://www.facebook.com/sentienthorrorofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1582
Palaa »