Kansitaide Corona Skies
Fragments Of Reality
CD
[ Mighty Music ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Rite Of Passage
02. Big Boys’ Blues
03. The Social Network
04. Falling Sky
05. Delirium Disco
06. Business Suits You
07. Summer Bum
08. The Sea Of My Mediocrity
09. Only The Gods Are Lonely

Jo vuosikaudet veivannutta mutta vasta äskettäin esikoistäyspitkänsä kauppoihin saatellutta turkulaisyhtye Corona Skiesiä tunnutaan verrattavan enimmäkseen Sonata Arcticaan. Vertaus on sikäli osuva, että turkulaiset tuntuvat antavan kappaleissaan piut paut heavymusiikin genrerajoille kunhan vain melodiat ovat kunnossa. Touhua viedään kieli tukevasti poskessa ja pätevä laulaja edellä, mutta Corona Skiesin puuhassa on kuitenkin vielä sen verran enemmän suoraviivaista hupimeininkiä kuin Sontiaisilla, että nostaisin toiseksi osuvaksi referenssibändiksi italialaisen Trick Or Treatin.

Fragments Of Realityltä löytyy heviä joka lähtöön aina thrashmetallilta haiskahtavista riffittelyistä mahtipontisiin syntikkasinfonioihin, mutta koska Turun hemmot tuntuvat leikittelevän musiikillisesti sen minkä ehtivät, on paha sanoa, onko bändi tosissaan vai ei. Heti kun yhtye malttaa olla biisin verran sekoilematta, tosi nätin Falling Skyn soidessa huumori löytyykin omasta päästäni enkä voi – anteeksi, jätkät! – välttää funtsimasta onko solisti Oskari Salovaara käynyt asioikseen Timo Kotipellon luona englanninkielen artikulaatiotunneilla ko. biisiä varten..., mutta onneksi sen vakavampaa ajatusprosessia ei ehdi edes käynnistää kunnolla, sillä Delirium Discossa hypitäänkin taas jo pitkin seiniä. Mahtavasti kurluttavalla Hammond-soololla ja levyn hilpeimmällä kertsillä nakattu ilohevipläjäys Business Suits You puolestaan voisi aivan hyvin olla em. Trick Or Treatin varhaistuotantoa. Yhtä aurinkoisissa meiningeissä jatkaa myös kasarihardrockilta tuoksahtava Summer Bum ja komean itseironisesti nimetty The Sea Of My Mediocrity seilaa progemeren laineilla pitkälti yhdeksättä minuuttia loppuen kauniisiin ambient-syntsahuminoihin ja Only The Gods Are Lonely päättää levyn vaikuttavaan balladiin.

Corona Skies on päivänselvästi hyvä bändi ja Oskari Salovaara todella pätevä laulaja, mutta Fragments Of Realityn kappaleiden tyylillinen hajanaisuus ja musiikin omaan makuuni jo hitusen liiankin leikkisä luonne leikkaavat homman uskottavuutta. Kuuntelen kuitenkin todella mielelläni sen seuraavankin Corona Skies -albumin toivoen, että bändi on siihen mennessä löytänyt soittamiensa tyylien kirjosta sen kaikista omimman äänensä (joskin jo tämän levyn kappaleet 6–9 antavat ymmärtää että kyllä se jo selvillä on) ja tekee yhtenäisen levyn.

Vähän vähemmän häröä ja vähän enemmän säröä, niin hyvä tulee. Ryhmällä on näillä sävellyskyvyillä paukkuja vaikka mihin.08.12.2016, Mape Ollila
http://www.coronaskies.com https://facebook.com/coronaskies Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1189
Palaa »