Kansitaide Ranger
Speed & Violence
CD
[ Spinefarm Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. Speed & Violence
03. Without Warning
04. Demon Wind
05. Lethal Force
06. Satanic Panic
07. Evil Barrier
08. Night Slasher
09. Shock Troops
10. Last Breath

Vauhtia ja väkivaltaa. Sitä se toden totta on ollut heti niistä hetkistä lähtien, kun ensimmäisen kerran tunsin helsinkiläisen Rangerin turboahdetun juurihevin iskeytyvän korvakäytäviini.

Nelikon perinteitä kunnioittava ja ennakkoluuloton tapa räimiä thrash-vainuista ja speed-haikuista, aitoa ja ajatonta heavy metalia on sävähdyttänyt sävähdyttämästä päästyään. Nuoruuden energialla väännetyt riffit ja kompit ovat perustuksiltaan aina kumartaneet kohti menneitä suuruuksia, mutta omaleimaisuuden puutteesta Rangeria on silti ollut turha syyttää. Bändin väärentämätön, soittajistostaan kilometrien päähän huokuva terveen röyhkeä uho ja asenne ovat aina tehneet Rangerista Rangerin.

Hullaannuin Rangerin kasettidemoihin ja kusin hunajaa vuoden 2013 Knights Of Darkness -EP:n äärellä. Kun Ranger-debyytti Where Evil Dwells (2015) julkaistiin, olin ymmälläni. Rehellisesti sanoen bändi tuntui kadottaneen biisienkirjoittamisestaan jotain ratkaisevaa. Soitto toki soi paremmin ja paketti soundasi hyvältä, mutta luvalla sanoen ylipitkät kappaleet olivat itseisarvoltaan liikaa pelkkää speediä. Varsikin kertosäeorientoituneen kuulijan näkökulmasta. Koska Ranger kuitenkin veteli keikkatilanteessa entistä suvereenimmin, en edes osannut olla huolissani. Kollit halusivat vain päästellä innostuksissaan liikoja höyryjä ja sillä siisti. Siispä toista levyä odotellessa.

Tuo odotus kannatti. Pelkästään Speed & Violencen kansikuvasta tietää, että tämä ei voi mennä vikaan. Ja sisältö – se korreloi veristä puukkoa heiluttavan käsivarren ryydittämää potrettia jokseenkin täydellisesti. Vauhtia ja väkivaltaa, demonista tuulta sekä saatanallista paniikkia aina viimeiseen hengenvetoon saakka. Mikon ripeästi tikkaavan kompin ja ihanan kireillä tomikolinoilla kyllästettyjen fillien päällä Villen ja Mikaelin keihäskeitos kiehuu naamalle niin, että sieraimet palavat, vesi valuu silmistä ja vaahto suusta. Laulaja-basisti Dimi Pontiacin alusta saakka ikoniset, kingdiamond-taajuuksiset kiekaisut lyövät Speed & Violencen yhdeksälle raidalle sen lopullisen, tutun vaarallisen leiman. Longarin soundin orgaanisuus on myös mainittava erikseen. Massiivisuus puuttuu, mutta tilalla on asiaankuuluva analoginen eläväisyys ja rosoisuus, ja tarkka sellainen – kiitos narutusta varten kappaleensa hyvin harjoitelleen yhtyeen.

Kuten joku jo aiemmin jossain mainitsi, Speed & Violence on todella sitä, mitä metallikenttä 2010-luvulla kaipaa. Levyltä paistava yhtyeen vilpitön into, raudanluja ammattitaito ja sävellysten turha konstailemattomuus ovat edelleen asioita, jotka kantavat yllättävän pitkälle. Ranger is danger!09.12.2016, Jaakko Silvast
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Where Evil Dwells
Where Evil Dwells
[ CD ]
Shock Skull
Shock Skull
[ 7" ]
Knights of Darkness
Knights of Darkness
[ EP ]
https://facebook.com/rangerheavymetal http://www.rangerheavymetal.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3117
Palaa »