Kansitaide Urfaust
Empty Space Meditation
CD
[ Ván Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Meditatum I
02. Meditatum II
03. Meditatum III
04. Meditatum IV
05. Meditatum V
06. Meditatum VI

Urfaustin monisäikeinen julkaisuhistoria on ollut sanalla sanoen "värikästä". Aina uuden Urfaust-julkaisun kohdalla onkin syytä olla varuillaan sen suhteen mitä oikein on vuorossa ja mistä kulmasta. Iloisesti itseni yllättäen voin todeta Empty Space Meditationin kuuluvan bändin parempaan kirjoon.

Tuotteliaan hollantilaisbändin neljäs albumi yhdistelee musiikiissaan tunnelmallista, suorastaan leijailevaa black metalia sekä dark ambientia. Viimeksi mainittu ei ole sieltä synkimmästä päästä genrensä materiaalia, mutta luettakoon se tässä yhteydessä kirjoon kuuluvaksi. Sitä parempaa antia on kuitenkin yhtyeen metallisempi tarjonta, joka tällä teoksella on hyvinkin rauhallista ja jopa kaunista luonteeltaan. Hieman haikeaa kyllä, levy on tarinankaareltaan epätasainen ja parhaat hetket kohdataankin heti levyn alkupuolella.

Ei loppukaan huono ole. Se kuitenkin tuntuu erinomaisen alun jälkeen häiventyneeltä versiolta levyn parhaimmisto kohdista. Levyn loppua voikin kuvailla parhaiten luonnehtimalla sitä feidaavaksi.

Kolmivarttinen tekele ei haalistumisestaan huolimatta käy keskinkertaiseksi missään vaiheessa. Laatu on huonoimmillaankin kohtuullisen hyvä. Silti vahvan alun jälkeen ei voi olla hieman harmittelematta miksei alun syvältä kaihertava tunne kanna loppuun asti.

Laulupuoli ei bändiä tunteviä yllätä, mutta black metaliaan vasta opettelevalle Urfaustin puolipuhtoinen laulanta voi hieman hämmentää. Kenties olla jopa se niin sanottu deal breaker. Jos tämä ei esteeksi käy, saa Empty Space Meditation vahvan suosituksen. Jos ei tässä ihan vuoden kärkiteoksissa ollakaan, niin ei paljoa puutukaan. Hyvä levy kaikin puolin.23.11.2016, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Apparitions
Apparitions
[ MCD ]
IX: Einsiedler
IX: Einsiedler
[ MCD ]
Drei Rituale Jenseits Des Kosmos
Drei Rituale Jenseits Des Kosmos
[ MCD ]
https://www.facebook.com/urfaustofficial http://urfaust.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2237
Palaa »