Kansitaide Downfall Of Gaia
Atrophy
CD
[ Metal Blade ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Brood
02. Woe
03. Ephemerol
04. Ephemerol II
05. Atrophy
06. Petrichor

Downfall Of Gaia nappaa kuuntelijansa neljännellä täyspitkällään mukaan blackmetallin siivittämälle matkalle. Atrophy on kuuden biisin mittainen matka lumisille kukkuloille, jossa eeppisyys, tunnelma ja kylmä äänimaailma kohtaavat. Tähän kun vielä lisätään jokaisen kappaleen myötä voimistuva viima ja pakkanen, niin johan alkaa lopputulos olla kohdallaan. 

Brood antaa odottaa itseään pitkästi päälle toista minuuttia hitaan ja tunnelmaa alustavan intron myötä. Kun intro loppuu, syöksähtää nopeasti mukaansatempaava biisi täysin valloilleen. Woessa niskavillat nousevat pystyyn jo pelkästään selkäpiitä karmivien vokaaleiden ansiosta. Ephemerolia seuraava Ephemerol II on kahden minuutin välisoitto, jonka rooli levyllä jää hieman turhaksi. Toki se antaa pienen hengähdystauon ennen nimikkobiisiä, mutta itse olisin pärjännyt ilmankin.

Monet biisit pelaavat hyvin paljon riffimelodioilla. Ne yhdistettynä hyiseen huutolauluun saavat aikaan nämä mielikuvat lumisista mannuista ja täysikuuta ulvovista susista. Levyn päättävä Petrichor on viiden ja puolen minuutin instrumentaali, jonka viimeiset hetket koostuvat pianolla soitetuista sävelistä. Biisi jättää paitsi hieman mystisen fiiliksen, myös halun kuunnella levyn hetimiten uudestaan.

Atrophy on levy niin blackmetallin ystäville kuin tunnelmallista metallimusiikkia halajaville, genrestä viis. Levyn kuudesta biisistä kolme ovat yli kahdeksan minuutin mittaisia, joten narulle mahtuu paljon tunnelmaa ja ajatuksia. Kuitenkaan nämäkään biisit eivät tunnu lainkaan mittaisiltaan, ja se jo yksistään kielii siitä, että jotain on tehty todella onnistuneesti. Levyn näyttävää kansitaidetta ei myöskään sovi unohtaa.19.11.2016, Samuli Keskitalo
http://www.downfallofgaia.com http://www.facebook.com/downfallofgaia Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3061
Palaa »