Kansitaide Vader
The Empire
CD
[ Nuclear Blast ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Angels of Steel
02. Tempest
03. Prayer to the War God
04. Iron Reign
05. No Gravity
06. Genocidius
07. The Army-Geddon
08. Feel My Pain
09. Parabellum
10. Send Me Back to Hell

Olen vuosien 2012-2016 välissä ajautunut pitämään pientä taukoa vanhasta death metal -rakkaudestani, Vaderista. Asiat on joskus kuitenkin hyvä korjata ja laittaa ajan tasalle. Ajankohta Vaderin kohdalla siihen on otollinen juuri nyt, kun The Empire -rieska on ulkona ja death metal -piireissä vallitseva pienimuotoinen Vadermania valloillaan.

Jotkut asiat musiikkimaailmassa eivät koskaan muutu, hyvässä tai pahassa. Laulajakitaristi Peter Wiwczarekin matalan rouhea ääni on juuri sellainen – ja pelkästään hyvässä mielessä. Olen joka kerta sitä kuullessani sulaa vahaa, eikä tämänkään levyn kohdalla tule asiaan poikkeusta. Levylle kirjoitetut biisit ovat hyvin pitkälti thrash-kompilla vedettyä tavaraa. James Stewart käyttää muitakin komppeja levyllä, mutta blastbeatit ovat tällä kertaa vain pieni lisämauste.

Levyn päättävä Send Me Back To Hell ottaa selvästi ykkösaseman levyn biiseistä ollen kuin murskaavassa keskitempossa etenevä panssarirykmentti. Vaikka Vader on vahva niin thrashin kuin blastbeatin saralla, murskaavat keskitempot minun kalloani eniten. Tällä levyllä niitä ei Send Me Back To Hellin lisäksi kuulla kuin Iron Reignissä. Levy on kauttaaltaan tasaisen kovaa paahtamista, mutta täyttä kymppiä se ei ansaitse. Syy tähän ovat Peterin ja Marek Pajakin soolot, joista ei esille nouse kuin pari kovan riffimyrskyn keskellä.

Kuulen levyllä paljon tuttua Vaderia ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Siitä huolimatta The Beastin ja Impressions In Bloodin kaltaisiin tuotoksiin on vielä kuilua välissä. Se tosin kertoo vain näiden kahden levyn ylivertaisuudesta. The Empiren voi kuitenkin huoletta laittaa soittimeen siinä missä muutkin bändin tuotokset, sillä Vaderillä on tapanaan palauttaa iso joukko muita death metal -nousukkaita takaisin lähtöruutuun. Se tekee tästä bändistä todella kovan.21.11.2016, Samuli Keskitalo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Iron Times
Iron Times
[ MCD ]
Tibi Et Igni
Tibi Et Igni
[ CD ]
Welcome To The Morbid Reich
Welcome To The Morbid Reich
[ CD ]
Necropolis
Necropolis
[ CD ]
XXV
XXV
[ 2CD ]
https://www.facebook.com/vader Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2189
Palaa »