Kansitaide Freedom Call
Master Of Light
CD
[ SPV ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Metal Is For Everyone
02. Hammer Of The Gods
03. a World Beyond
04. Masters Of Light
05. Kings Rise And Fall
06. Cradle Of Angels
07. Emerald Skies
08. Hail The Legend
09. Ghost Ballet
10. Rock The Nation
11. Riders In The Sky
12. High Up

kesto 50:05

Teen karseakantisen Master Of Lightin myötä paluun Freedom Callin arvostelukantaan parin levyn tauon jälkeen. Tällä välin bändi jatkoi laadullisesti samaa kaavaa kuin vuosien 2007–2010 välillä. Voin olla samaa mieltä kollegoideni kanssa, että Land Of The Crimson Dawn (2012) ei ollut aivan yhtä huono kuin Dimensions (2007) ja että Beyond (2014) ei ole kuitenkaan ihan niin hyvä kuin vuosikymmenen voittoisasti avannut Legend Of The Shadowking (2010).

Uutuutta on voitu odotella silti turvallisin mielin, sillä jo ensimaistiainen Hammer Of Gods ja juuri ennen albumia ilmestynyt musiikkivideo Metal Is For Everyone edustavat bändin klassista soundia. Kun sävellyksetkin ovat hyviä ja tarttuvia, niin mikäpä se tässä! Edelliseen albumiin nimellään viittaava A World Beyond on erinomainen, heti parempi kuin mikään Beyondin kappaleista. Tämäkertainen nimibiisi puolestaan ottaa huudatuksellaan välittömästi mukaan, joten voisin kuvitella sen pystyvän helposti samaan myös livenä. Pieni kappaleensisäinen tempojen ja tunnelmien vaihtelu tekee myös vain terää tässä vaiheessa albumia. Kings Rise And Fallin  poppikiippareilla ryyditetyn kaahauksen äärellä sitä saattaakin jo ihmetellä, että eikö Master Of Lightille ole muka ohilaukauksia sattunut ollenkaan. Cradle Of Angels on kokonaisuuden ensimmäinen slovari – tyylipuhdas sellainen – ja tuo mieleen yhtyeen parhaat hiturit Eternityn (2002) ajoilta. Reippaasti liikkeelle lähtevä Emerald Skies on myös juuri sitä mitä tilattiinkin: kuin suoraan Crystal Empireltä (2001)!

Hail The Legend saattaa tuntua hieman "tuplabasarit by numbers" -vedolta, mutta niin laadukas on sekin etten ainakaan itse pysty kieltämään sen tarttuvuutta. Hieman matalampaa soiva kokeilevampi pala, Ghost Ballet, tuo albumille vaihtelua ja tunnelmaltaan tyystin erilainen Rock The Nation saa hämmästelemään ikipositiivisen Chris Bayn kykyä tehdä hyvän mielen hymnejä vuodesta toiseen.

Master Of Lightin koko 12 kappaleen matkalla taso ei juurikaan notkahtele, joten levyä voi hyvällä syyllä pitää yhtenä parhaista yhtyeen 18-vuotisella uralla. Ei heikko suoritus yhdeksännellä täyspitkällä!10.11.2016, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Beyond
Beyond
[ CD ]
Ages Of Light 1998-2013
Ages Of Light 1998-2013
[ 2CD ]
Live in Hellvetia
Live in Hellvetia
[ 2CD ]
Land of the Crimson Dawn
Land of the Crimson Dawn
[ CD ]
Legend Of The Shadowking
Legend Of The Shadowking
[ CD ]
http://www.freedom-call.net/ https://www.facebook.com/FreedomCallOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2416
Palaa »