Kansitaide Serpentine Dominion
Serpentine Dominion
CD
[ Metal Blade ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. The Vengeance In Me
03. Vanquished Unto Thee
04. Divide, Conquer, Burn, and Destroy
05. Sovereign Hate
06. On The Brink Of Devastation
07. Jagged Cross Legions
08. Prelude
09. This Endless War

Kesto: 26:47

Taas olisi vuorossa yksi metallimaailman superkokoonpano: Serpentine Dominion. Bändin juuret ulottuvat vuoden 2009 Jenkeissä kiertäneeseen Rockstar Energy Drink Mayhem Festivaliin. Tuolloin bändit Cannibal Corpse, Killswitch Engage ja The Black Dahlia Murder olivat kaikki läsnä, ja seitsemän vuotta myöhemmin Serpentine Dominion -nimeä kantava debyyttilevy näki päivänvalon. Projekti vaikutti mielenkiintoiselta jo pelkästään vokalisti George Fisherin ansiosta. Instrumenttipuolella vaikuttavat Shannon Lucas ja Adam Dutkiewicz.

Se, mitä Serpentine Dominion sitten tarjoaa kuuntelijalleen, selviää hyvinkin nopeasti levyn edetessä. Raamit ovat selkeästi deathmetallin ympärille rakennetut, lisättynä melodisemmilla fiilistelyillä Killswitch Engagen vanavedessä. Sävelletty materiaali onkin nimenomaan Adam D:n kynästä lähtöisin. Intro on akustisesti alkava tunnelmallinen sävelmä, joka loppua kohden saa lihaa luidensa ympärille sähkökitarasta ja muista soittimista ja alkaa muistuttaa nopeasti varsinaista biisiä. Se nivoutuu yhteen The Vengeance In Men kanssa, joka siivittää 25-minuuttisen myrskyn liikkeelle. Lihaa laitetaan tummumaan tanakan thrash metal -kompin kera, tietenkään nopeita blast beat -pyrähdyksiä unohtamatta. Myös riffipuolelta löytyy koukku jos toinenkin, kuten avausbiisi ja Vanquished Unto Thee hyvin todistavat.

Dutkiewicz on kitaroiden, basson ja taustalaulujen ohella hoitanut myös levyn miksauksen. Minulle levyn äänimaailma toi ensimmäisenä mieleen Cannibal Corpsen Kill-levyn – ja sehän vain passaa! Myös levyn muutamat soitannolliset seikat saattavat tuoda ko. levyn mieleen, josta hyvänä esimerkkinä käyköön levyn puolivälin tienoilla niskalihakset kipeiksi saava Divide, Conquer, Burn and Destroy. Ehkäpä korkeimmalle pallille nousee kuitenkin levyn lopettava This Endless War jo pelkästään kerta kaikkiaan loistavan kertosäkeensä ansiosta. Shannon Lucasin äärimmäisen tarkka työskentely rumpujen takana ei myöskään jätä jossittelulle sijaa, ja siitä esimerkiksi voisi valita melkein minkä tahansa kohdan levyltä. Lopulta On The Brink Of Devastation jääkin levyn ainoaksi heikommaksi hetkeksi, ollessaan hieman tasapaksu pötkö muiden biisien seassa.

Serpentine Dominion on ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen teos. Sen tarjoamat melodiakoukuilla sävytetyt kertosäkeet yhdistettynä death metal -runttaukseen saavat aikaan sen, että levyä tahtoo pyörittää aina uudestaan ja uudestaan. Tämä taas johtaa siihen, että levyn parissa puolituntinen muuttuu tunniksi, tunti kahdeksi tunniksi ja niin edelleen. Toivon hartaasti, että etenkin herrat Fisher ja Dutkiewicz saisivat puristettua pääbändiensä lomassa ylimääräistä aikaa toistakin Serpentine Dominion -levyä varten.04.11.2016, Samuli Keskitalo
https://www.facebook.com/serpentinedominion/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2771
Palaa »