Kansitaide Alcest
Kodama
CD
[ Prophecy Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Kodama
02. Eclosion
03. Je suis d'ailleurs
04. Untouched
05. Oiseaux de proie
06. Onyx

Kesto: 42:14

Alcestia on kiittäminen useasta tunnelmallisesta hetkestä 2000-luvun unenomaisen ja maalailevan metallin saralla, mutta samalla ainakin välillisesti on myös syyttäminen useasta hiilipaperikopiosta, jotka ovat uskotelleet itselleen, että eeppiset kitarakulut yhdistettynä pinnallisiin black metal -vaikutteisiin ovat avain onneen. Tosin onpa Alcestkin vuosien varrella osoittanut, ettei yhtyeen muoto ole täysin originaali vaan enemmän tai vähemmän velkaa Slowdiven kaltaisille kenkiintuijottelijoille.

Yhtyeen ydin Neige näyttääkin jatkavan pyörän keksimistä uudelleen tällä viidennellä levyllään. Alcest ei vieläkään ole halunnut irtautua täysin black metal -taustastaan, ja niinpä muun muassa Eclosionia väritetään blastbeateilla ja tuskaisilla rääynnöillä. Onneksi pääpaino levyllä on yhtyeelle ominaisessa keinuvassa ja huippukohtia rauhassa kasvattavassa herkistelyssä, joka on kaukana black metalin äärimmäisyydestä. Alcestissa on kyse kauneudesta ja viattomuudesta, jotka piirretään seinälle ilman pakottamista ja hampaidenkiristelyä.

Samalla yhtyeen musiikki on paikoin laiskanoloista vellomista, joka tuntuu luottavan enemmän omaan perusolemukseensa kuin sävellyskynän terävyyteen. Pelin avaava nimikappale on vielä hyvin rakennettu ja paikoin sävähdyttäväkin kokonaisuus, mutta mitä pidemmälle Kodamaa mennään, sitä enemmän Alcest tuntuu hukkuvan paisutteluunsa. Levyn Japani-vaikutteetkaan – alkulähteenä on kuulemma Hayao Miyazakin Prinsessa Mononoke -animaatio – eivät tuo kokonaiskuvaan mitään uutta.

Saatekirjeessä sanotaankin, että Kodama on paluuta yhtyeen kakkosalbumiin Écailles de Lune (2010), ja kieltämättä levyssä on tummempaa ja suoraviivaisempaa otetta kuin myöhemmissä levyissä – esimerkiksi Untouched jaksaa jauhaa ilman kiirettä hitaasti ja nautittavasti. Loppujen lopuksi Kodama on kuitenkin liian kiinni Alcestin itsensä luomissa raameissa. Alcest soutaa ja huopaa, mutta ei etene.04.11.2016, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Le Secret
Le Secret
[ CD ]
Écailles De Lune
Écailles De Lune
[ CD ]
Souvenirs d’un autre monde
Souvenirs d’un autre monde
[ CD ]
http://www.alcest-music.com http://www.alcest.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2098
Palaa »