Kansitaide Enslaved
The Sleeping Gods - Thorn
CD
[ By Norse Music ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Heimvegen
02. Alu Misyrki
03. Synthesis
04. Nordlys
05. The Sleeping Gods
06. Disintegrator
07. Striker

Viitisen vuotta sitten vain digitaalisena latauksena julkaistu The Sleeping Gods sisälsi viisi kappaletta Enslavedin vaihtelevaa tuotantoa. Kokeellisempaa Enslavedia sisältävän levyn fyysistä julkaisua en ole tohtinut tähän päivään mennessä odottaa, vaikka sen puutetta jo aikoinaan harmittelinkin. Nyt vihdoin on ilouutisten paikka, sillä By Norse Music on paketoinut musiikin fyysiselle levylle ja vieläpä parin lisäraidan kanssa.

Alkuperäinen Sliippari sisälsi nykylevytyksen viisi ensimmäistä raitaa, joten lisäkestoa on kellottunut noin kymmenen minuutin verran. Lisäykset puolestaan ovat vuoden 2011 seiskatuumaisen Thorn-EP:n lisukkeita, eivätkä siis varsinaisesti uusia kappaleita.

Harmillisesti Thornin tuomat lisät ovat The Sleeping Godsin materiaaliin nähden selvästi heikommat ja täten hieman nurinkurisesti laskevat kokonaisuuden arvosanaa. Lopullista arvosanaa tulkittakoon siis normaaliakin väljemmin.

Alkupään raidoista mahtava Heimvegen ja Alu Misyrki ovat melko lailla tuttua kauraa uudemman Enslavedin ystäville. Sen jälkeen painutaan astetta kokeellisemmille kedoille, kun unenomainen ambient-raita Synthesis maalailee kuvioita lähinnä instrumentaalitulkinnan kautta.

Instrumentaalisuutta tarjoilee myös kaunis Nordlys, mutta enemmän nykyisen Enslavedin hengessä. Tunnelmapala on erinomainen veto sellaisenaan. Erikoisin lienee silti levyn nimikkoraita, joka kaihtaa tyypillistä lokerointia uhkaavine folk- ja progehenkisine kuvioineen. Loistava veto tämäkin.

Valitettavasti sitten taso laskee. Thorn-biisikaksikko Disintegrator ja Striker ovat levyn tylsintä että tavanomaisinta antia. Eivät sinänsä huonoa, mutta Enslaved-mittapuulla mitattuna tavanomaista suvantohuttua.

Vaikka kahden viimeisen bonusraidan julkaisun ymmärtää rajoitetun painoksen seiskatuumaisen takia, ne hieman syövät muun levyn tehoa ja omintakeisuutta. Vaan ei auta valittaminen. Hienoa, että yksi Enslavedin parhaista ja ennen kaikkea erikoisimmista julkaisuista on vihdoin saatu myös fyysiselle levylle. Mars kauppaan, sano Odin!06.11.2016, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
E
E
[ CD ]
Roadburn Live
Roadburn Live
[ CD ]
Vikingligr veldi
Vikingligr veldi
[ LP ]
In Times
In Times
[ CD ]
Frost
Frost
[ CD ]
http://www.enslaved.no/ https://www.facebook.com/enslaved Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5509
Palaa »