Kansitaide Anaal Nathrakh
The Whole Of The Law
CD
[ Metal Blade ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Nameless Dread
02. Depravity Favours the Bold
03. Hold Your Children Close and Pray for Oblivion
04. We Will Fucking Kill You
05. So We Can Die Happy
06. In Flagrante Delicto
07. And You Will Beg for Our Secrets
08. Extravaganza
09. On Being a Slave
10. The Great Spectator
11. Of Horror, and the Black Shawls
12. Powerslave (bonus)
13. Man at C&A (bonus)

Anaal Nathrakh ei ole tullut tunnetuksi pehmeistä ja kuulijaa myötäilevistä biiseistä eikä bändin yhdeksäs täyspitkä, The Whole of The Law  juuri tätä mielikuvaa mihinkään muuta. Päinvastoin, levy iskee alusta loppuun lujaa ja brutaalia äänimuotoista oikea-vasen sarjaa, ja jättää jälkeensä korkeintaan hengästyneen ja loppuun kalutun kuulijan. Ensikuuntelulla levy – kuten myös kaksi sen kuulemaani edeltäjää Desideratum (2014) ja Vanitas (2012) – vaikuttaa todella pahasti pohjaan palaneelta äänipuurolta, mistä ei oikein tahdo saada otetta, itse kun kuitenkin arvostan edes hieman melodisempaa otetta.

Itsepintaisella kuuntelulla The Whole Of The Law'n ovet alkavat kuitenkin aueta ja järjettömän mätön takaa alkaa löytyä niitä kerroksia, jotka itse asiassa luovat ihan kivan kokonaisuuden. Saatanalliset rummut, tuskainen laulu, maailmanlopun synaefektit, välispiikit sekä ennen kaikkea hienosti soivat kitarat, jotka aaltoilevat mukavasti tunnelman mukana.

Nopeus ja näppäryys, erityisesti kitarariffeissä, ei aina ole avain onneen, mutta Anaal Nathrakhin viitekehykseen se istuu kuin neula silmään. Pelkkää myrskyävää kitaravallin revitystä levy ei kuitenkaan ole, vaan enemmänkin esiin nousevat hienot soolot. Bändi on lisäksi The Whole Of The Law'lla onnistunut nostamaan kitarat entistä selvemmin esiin. Kuuntelumatkan aikana huomaan, kuinka jopa välillä tuudittauduin kitaroiden upeiden sulosävelten vietäväksi.

Miksikään ilosanomaksi The Whole Of The Law ei muodostu millään mittapuulla, eikä sillä moista takuuvarmasti ole edes haettu. Vaikka laulun sanoista ei tälläkään kertaa saa mitään selvää, biisien nimet enteilevät jo melko paljon: We Will Fucking Kill You, So We Can Die Happy  ja On Being A Slave. Kuriositeettina mainittakoon niistä keskimmäinen, jonka vokaalityöskentelystä tunnistaa lähinnä biisin keskivaiheilla kuuluvat Eminem-henkiset kuristusäänet (vrt. biisi Kim levyllä The Marshall Mathers LP). Kyllä tästä levystä vahvasti välittyy kuolema, pahuus ja maailmanloppu. Nämähän ovat kuitenkin osa tätä ihmiselämää, joten miksi niistä ei tulisi laulaa.

Kun levyn viimeinen varsinainen biisi Of Horror, And The Black Shawls hiljaa rauhoittuu kauniisti kuolevan kitarasävelen muodossa kohti loppuaan, on mieli hyvä – jopa positiivisen iloinen. Joskus järjettömän ruma voi olla aivan helvetin kaunista.

Levyltä löytyy myös kaksi mielenkiintoista lainabiisiä. Enpä tiedä onko Iron Maidenin Powerslavea tai The Specialsin Man At C&A:ta  koskaan soitettu tällä tavalla. Tuskinpa.
 28.10.2016, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Desideratum
Desideratum
[ CD ]
Vanitas
Vanitas
[ CD ]
Passion
Passion
[ CD ]
In the Constellation of the Black Widow
In the Constellation of the Black Widow
[ CD ]
Hell Is Empty, and All the Devils Are Here
Hell Is Empty, and All the Devils Are Here
[ CD ]
http://www.anaal-nathrakh.com/ https://www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2468
Palaa »