Kansitaide Testament
Brotherhood of the Snake
CD
[ Nuclear Blast Records ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Brotherhood of the Snake
02. The Pale King
03. Stronghold
04. Seven Seals
05. Born in a Rut
06. Centuries of Suffering
07. Neptune's Spear
08. Black Jack
09. Canna Business
10. The Number Game

Kesto: 45:40

Testament on ollut Alex Skolnickin paluun jälkeen kerrassaan oivassa vireessä. Kahdeksan vuoden takainen The Formation of Damnation oli jo varsin lupaava työnäyte, vaikkei ehkä vielä sisältänytkään suoranaisiksi klassikoiksi luettavia kappaleita kuin alku-uran kovimpiin hitteihin verrattavan F.E.A.R:in. Vuoden 2012 Dark Roots of Earth sitten olikin jo sen verran huikea onnistuminen kaikkine moderneine mausteineen, että joku surullisempi tapaus, kuten esimerkiksi Metallica, voi vain kateissaan vierestä katsella mitä musiikilliseen menestykseen tulee.

Brotherhood of the Snakellä otetaan ehkä hiukan pakkia takaisin kohti perinteisempää thrashiä – kenties pienin death metal -maustein – mikä ainakin tässä kohtaa Testamentin uraa tuntuu taas mukavan virkistävältä. Ei levy sen kummemmin mitään pyörää uudelleen keksi, eikä sen tarvitsekaan, mutta kirotun terävästi sävelkynä on kirjoittanut. Siihen kun ynnätään päälle aivan loisteliaan rytmisektion, Steve DiGiorgion bassottelut ja Gene Hoglanin rumputyöskentely, ollaan hyvissä asemissa. Lisäksi kappaleiden kesto on nyt täydellisesti ytimessä kun liikutaan siellä 3-4 minuutin haminoissa, eikä kiekon kokomittaa olla tarpeettomasti turvotettu.

Arviota tehdessä ei ole oikein tiedossa, kuinka työnjako levyn kappaleiden osalta on mennyt, mutta jos biisit ovat yksinomaan Eric Petersonin käsialaa, mieshän vain paranee vanhetessaan. Silti omalta osalta se Brotherhood of the Snaken suurin ja orgastisin ooh-hetki tulee Neptune’s Spearissä ajassa 2:53, kun maestro Skolnick antaa soolokitaransa laulaa lähestulkoon Over the Wallin klassisimman hetken veroisesti. Lainatakseni erästä hienoa bassotaiteilijaa, ”Voi veljet!” Nimittäin juuri tuollaisten helmien kirjoittamisesta moni muusikko antaisi vaikka toisen kiveksensä tai rintansa.

Yhtään edes keskinkertaista biisiä ei seasta löydy, mutta mainitaan nyt tällä erää kovimpina vaikka jotenkin hiukan atthegatesmäinen The Number Game, nimikappale sekä vaikkapa Born in a Rut. Mikäli klassinen thrash kiinnostaa, sanokaa minun sanoneen, että tämän Bay Area-viisikon uusin teos on takuuvarmaa killeritavaraa.

Soundipuolella levy edustaa totutun nykyaikaista ja kristallinkirkasta tuotantoa, kuten Testamentilta on jo totuttu kuulemaan, mutta ainakin omaa korvaa äänimaailma miellyttää.24.10.2016, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Dark Roots of Thrash
Dark Roots of Thrash
[ CD+DVD ]
Original Album Series
Original Album Series
[ BOX ]
Dark Roots Of Earth
Dark Roots Of Earth
[ CD ]
The Formation Of Damnation
The Formation Of Damnation
[ CD ]
The Gathering  (reissue)
The Gathering (reissue)
[ CD ]
http://www.testamentlegions.com https://www.facebook.com/testamentlegions/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5822
Palaa »