Kansitaide Kotiteollisuus
Vieraan vallan aurinko
CD
[ Johanna Kustannus ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Pahuus ja viha
02. Ruumiinvalvojaiset
03. Varjoihmiset
04. Mariaanien hauta
05. Verta, luuta ja lihaa
06. Viinamäki
07. Vainoharha
08. Syöt, juot ja kuolet pois
09. Kaiken valtias
10. Maanalaiset
11. Vieraan vallan aurinko

Kotiteollisuus tunnetaan varsin suoraviivaisesta rokista ja keulakuvansa Jouni Hynysen mieleenpainuvista lyriikoista. Karjalan karhukoplalta kajahti ilmoille jo viidestoista pitkäsoitto, Vieraan vallan aurinko, joka koostuu 11 hyvinkin vaihtelevasta kappaleesta.

Aikoinaan kun tutustuin Kotiteollisuuden musiikkiin tämän vuosituhannen alkupuolella, innostuin varsinkin Hynysen taidosta rakentaa kertosäkeitä. Se, jos joku, on ollut läsnä jokaisella Kotiteollisuuden albumilla, eikä uutukainen tee tähän poikkeusta. Vaikkakin raskaat säkeistöpoljennat voivat olla puuduttavia, ovat kertosäkeet jälleen taattua laatua.

Miitri Aaltosen liityttyä yhtyeeseen, on yhtyeen soundi monipuolistunut roimasti, ja tuonut yhtyeelle kirsikan kakun päälle. Kappale Verta, luuta ja lihaa on mainio esimerkki siitä, miten yhtyeeseen on saatu lisämaustetta: se on mystinen kappale, jonka soundimaailma voisi olla jotain Amorphiksen Kalevala-metallin kaltaista tunnelmointia. Myös Mariaanien hauta on näyttö nelihenkisen Kotiteollisuuden toimivuudesta. Se on melodisen suomirockin riemuvoitto, joka näpäyttää niitä peräkammarin ”Miksi Kotiteollisuus ei pysty uudistumaan” -huutelijoita, ja toivottavasti on yhtyeen seuraava single, sanoivat levy-yhtiön sedät mitä tahansa.

Vaikka albumin kappalemateriaali ei aivan yllä kokonaisuutena kahden edellisen levyn tasolle, on tällä levyllä kuitenkin yksittäiset hetkensä, jotka ovat tämän vuosikymmenen parasta Kotiteollisuutta. Aina voidaan purnata ja kiukutella, miksi ei ole sitä ja miksi ei ole tätä, ja tällaista vinkumista on tuntunut riittävän Kotiteollisuuden uran aikana riittämiin. Suomessa yhtyeen julkaistessa jo 15. levyn, ja pystyen vieläkin tekemään laadukasta, omaperäistä ja yhtyeelle uskollista musiikkia, on se hatunnoston arvoinen asia. Kotiteollisuus on kuin höyryjuna, joka ei pysähdy, saati lannistu, koskaan. Toivottavasti edessä on vielä seuraavatkin 15 albumia.24.10.2016, Lauri Kujanpää
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Kruuna/Klaava
Kruuna/Klaava
[ CD ]
Emmauksen tiellä
Emmauksen tiellä
[ iTunes ]
Murheen Mailla 2 : 2007 - 2014
Murheen Mailla 2 : 2007 - 2014
[ 3CD ]
Maailmanloppu
Maailmanloppu
[ CD ]
Sotakoira II
Sotakoira II
[ CD ]
https://www.kotiteollisuus.com https://www.facebook.com/Kotiteollisuus/?fref=ts Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 9620
Palaa »