Kansitaide Gojira
Magma
CD
[ Roadrunner Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Shooting Star
02. Silvera
03. The Cell
04. Stranded
05. Yellow Stone
06. Magma
07. Pray
08. Only Pain
09. Low Lands
10. Liberation

Ranskalainen Gojira nousi vauhdilla metalliyleisön tietoisuuteen vuoden 2003 The Link -albumilla. Vuoden 2005 From Mars To Sirius teki viimeistään yhtyeen raskaasti jyräävän soundin ja tyylin isolle yleisölle tutuksi. Siitä lähtien jokaista Gojira-albumia on osattu jo odottaa innostuneesti.

Magma on jo järjestyksessään kuudes studioalbumi. Yhtyeen taso on pysynyt korkealla koko diskografiansa ajan, eikä Magma tee poikkeusta. Magmalla ovat läsnä yhtyeen kaikki tutut tavaramerkit: raskas ja kuulas kitarasoundi, Joe Duplantierin ärjyvän raju ja puhtaana kaunis laulusoundi sekä Mario Duplantierin rumputyöskentely, joka hakee selkeydessään, tyylikkyydessään ja raskaudessaan vertaistaan.

Yhtyeen edellinen levy, vuoden 2012 L'Enfant Sauvage ei viihtynyt lopulta soittimessa pitkään. Magma tuntuu edeltäjään verrattuna harkitulta ja hitaasti kiehuvalta keitokselta. Magma rullaa hitaan polttavana kuin maan ydin. Levyn avaava The Shooting Star kertoo hitaalla olemuksellaan albumin olevan pohteliaampaa sorttia. Samalla albumi on Duplantierien surutyötä, sillä veljesten äiti kuoli kesken albumin levytyksen aikana.

Yleensä videobiiseiksi valitaan ne helpot kappaleet, mutta Magmalta The Shooting Starin lisäksi nostetut Stranded ja Silvera ovat kappaleita, jotka menevät suoraan ytimeen. Väitän niiden kuuluvan yhtyeen diskografian parhaimpaan kärkeen.

Magma on Gojiran tähänastisen diskografian kärkipäätä From Mars To Siriusin rinnalla. Yhtyeen soundista ei voi erehtyä, mutta albumin tunnelma on varsin ainutkertainen. Ainoa tyylirikko on oikeastaan levyn päättävä akustinen Liberation, joka jammailuhenkisyydessään ei istu aivan nenä päähän –tyyppisesti albumikokonaisuuteen. Sitä edeltänyt Low Lands olisi surumielisydessään ollut parempi päätös.21.10.2016, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L'Enfant Sauvage
L'Enfant Sauvage
[ CD ]
The Flesh Alive
The Flesh Alive
[ DVD ]
The Link Alive
The Link Alive
[ DVD ]
From Mars To Sirius
From Mars To Sirius
[ CD ]
The Link
The Link
[ CD ]
http://www.gojira-music.com https://www.facebook.com/GojiraMusic/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2905
Palaa »