Kansitaide Civil War
The Last Full Measure
CD
[ Napalm Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Road to Victory
02. Deliverance
03. Savannah
04. Tombstone
05. America
06. A Tale That Should Never Be Told
07. Gangs of New York
08. Gladiator
09. People of the Abyss
10. The Last Full Measure
11. Strike Hard, Strike Sure (Bonus)
12. Aftermath (Bonus)

Kesto: 56 min.

Vuonna 2012, parhaan levynsä jälkimainigeissa, Sabaton potki pihalle 4/6 jäsentä miehistöstään. Sen jälkeen korkkarihevin ykkösbändin levyt ovat olleet syöksykierteessä kohti pohjamutia, mutta kenkää saaneiden jäsenten perustama Civil War on tehnyt tasalaatuisempia ja kiinnostavampia kiekkoja. Esikoislevy The Killer Angels (2013) oli suorastaan erinomainen, kakkostuotos Gods and Generals (2015) huomattavasti heikompi vaikkei missään nimessä huono levy, ja vain noin puolitoista vuotta Gods and Generalsin jälkeen julkaistava The Last Full Measure on jälleen väkevä tuotos. Mitään suuria muutoksia tyyliin ei ole tehty, vaan uusi levy on rakennettu pääosin samoista palasista kuin kaksi edeltäjäänsä – se ei ole huono asia, sinänsä, vaan kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin palikat ovat asettuneet paikoilleen.

Ei, The Last Full Measure ei ole The Killer Angelsin tasoinen tuotos, mutta silti parempi kuin Gods and Generals. Mitään Rome Is Fallingin kaltaista napakymppiä levyltä ei löydy, mutta ei toisaalta ainuttakaan Braveheartin tyylistä rimanalitusta. Kaikki kappaleet ovat hyviä, mutta vain hetkittäin erinomaisia. Deliverance on monisyinen ja tehokas rypistys, eikä People of the Abyss anna armoa luvattoman tarttuvalla kertosäkeellään. Muutamia huippukohtia lukuun ottamatta levy on sävellysten laadulta tasaisempi kuin Gods and Generals, mutta tämä ei tarkoita, että levy olisi yksipuolinen, vaan se on Civil Warin monipuolisin levytys tähän saakka.

Monipuolisuus korostuu hävyttömästi svengaavassa Savannahissa sekä polkasta ja western-leffoista soundeja ammentavassa Tombstonessa – puhumattakaan, että Savannahissa taitaa olla koko levyn paras kertosäe. Erilaisuutta ja monipuolisuutta korostettaessa lienee tarpeen mainita, että kyllä kappaleeet edelleen kuulostavat Civil Warilta eivätkä Ennio Morriconelta, vaikka vaikutteita onkin selvästi otettu. Myös bonukseksi lykätty Aftermath-balladi on kuulemisen arvoinen jo erilaisuutensa takia.

The Last Full Measure on juuri sellainen levy, mikä Civil Warin täytyi tässä vaiheessa uraansa tehdä: se oikaisee laatukehityksen nousukiitoon Gods and Generalsin notkahduksen jälkeen, ja se tuo pöytään riittävästi uutta, jotta homma pysyy kiinnostavana. Heikkouksineenkin se on hyvä levy, vaikka jääkin The Killer Angelsin taakse diskografian sisäisessä nokkimisjärjestyksessä.19.10.2016, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Gods and Generals
Gods and Generals
[ CD ]
The Killer Angels
The Killer Angels
[ CD ]
Civil War
Civil War
[ MCD ]
http://www.civilwar.se/ https://www.facebook.com/Civilwarsweden/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2116
Palaa »