Kansitaide Amaranthe
Maximalism
CD
[ Spinefarm Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Maximize
02. Boomerang
03. That Song
04. 21
05. On the Rocks
06. Limitless
07. Fury
08. Faster
09. Break Down and Cry
10. Supersonic
11. Fireball
12. Endlessly

Kesto: 39:48

Amaranthen uusia levyjä on aina tullut odotettua innolla aina ensimmäisten MySpace-demojen kuulemisesta lähtien. Bändin neljännen albumin kohdalla tuo odotus ei saanut ihan äärimmäisiä mittoja, edellinen Massive Addictive kun on yhtyeen tähänastisista julkaisuista se, joka miellyttää vähiten. Maximalism on pieni ryhdin korjaus, ja taattua kauraa Amaranthelta.

Yhtye on viimein keksinyt laittaa albumin avausraidaksi kunnon jumpsutuksen, sillä Maximize jos mikä on energinen startti albumille. Samaa sorttia ovat levyn varrelta myös On the Rocks ja Supersonic. Dubstep ja R&B -vaikutteet ovat vahvempina läsnä kuin ennen, mistä en oikein osaa päättää, ärsyttääkö vai ihastuttaako tämä. Kenties käännyn tykkäämisen puoleen, sillä ainakin tyylilliset ratkaisut herättävät tuntemuksia. Kenties Amaranthen oma We Will Rock You Rihanna-lauluineen eli That Song olisi kuitenkin saanut jäädä tekemättä. Faneja ennakkoon hämmentänyt single ei todellakaan kuvaa levyn tyyliä tai tasoa millään tavoin.

Yksi yhtyeen valteista liittyy kontrasteihin ja niiden tehokkaaseen hyödyntämiseen. Peräkkäisinä kappaleina rauhallinen Limitless ja yksi kaikkien aikojen nopeimmista ja raskaimmista Amaranthe-kappaleista Fury osoittavat, kuinka erilaisiin tyyleihin kuusikko taipuu ongelmitta. Vaihtelua luodaan edelleen myös kolmen laulajan voimin, ja erityisesti viime levylle mukaan liittynyt karjuja Henrik E. Wilhelmsson tuntuu saavan äänensä aiempaa useammin kuuluviin. Elize Ryd on tietenkin oma enkelimäinen itsensä, ja soppaa hämmentää lisäksi Jake E.:n persoonallinen ääni.

Tällä kertaa levyn loppupuoli on hieman alkua vahvempi, sillä Break Down and Crysta alkava neljän suora on äimistyttävän tarttuvaa Amaranthea. Elizen yksin laulaman Endlessly-balladin kuvailemiseen ei meinaa löytyä sanoja. Suorastaan hengästyttävän koskettava kappale alleviivaa ajatuksen, joka on kytenyt Amaranthen alkuajoista lähtien: Elize Rydillä todella on yksi aikamme hienoimmista naisäänistä raskaamman musiikin saralla.

Niin paljon kuin pidänkin Maximalismista, Amaranthen vahvimmaksi levyksi se ei yllä. Erittäin koukuttava albumi se jälleen on, ja sekä potkivasta että rauhallisesta materiaalista löytyy hyvin maukkaita hetkiä. Onneksi Amaranthen ei tarvitse yltää täydelliseen suoritukseen ollakseen tyylilajinsa parhaita, olkoon sen genre sitten pop-metalli, dance-metalli tai vaikka Rihanna-metalli.28.09.2016, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Massive Addictive
Massive Addictive
[ CD ]
The Nexus
The Nexus
[ CD ]
Amaranthe
Amaranthe
[ CD ]
http://amaranthe.se https://www.facebook.com/AmarantheBand Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 11318
Palaa »