Kansitaide KYPCK
3epo (Zero)
CD
[ Ranka Kustannus ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Я свободен (I Am Free)
02. 2017
03. Мне отмщение (Vengeance Is Mine)
04. Прогулка по Неве (Stroll by the Banks
of Neva)
05. На небе вижу я лицо (I See a Face in
the Sky)
06. Моя жизнь (My Life)
07. Последний тур (The Last Tour)
08. Русофоб (Russophobe)
09. Байкал (Baikal)
10. Белая смерть (White Death)

KYPCK jatkaa tasaista voittokulkuaan neljännen levyn, Zeron, merkeissä lisäten vähäeleisesti doomiinsa kerroksia. Jopa bändin asteikolla kauniitakin sävelkulkuja on kuultavissa aiempia levyjä enemmän, mikä ei ole ollenkaan huono asia. Sen verran jyrkkä on orkesterin lähestymistapa ollut aina ja on varmasti jatkossakin. Kun Kypckin tapauksessa puhutaan "herkkyydestä", kyse ei ole edelleenkään mistään muniin puhaltelusta vaan koskettavan kauniista, lyhyistä melodioista jotka kuljettavat myrkynvihreää musiikkia eteenpäin.

Bändiin nyt tutustuvalle suosittelisin kappaletta 2017, joka on omalla tavallaan levyn helpoiten lähestyttävää materiaalia. Musertavan, alavireisen riffin ympärille perustuvan biisin päälle laulaja Erkki Seppänen tulkitsee lohduttomia tulevaisuudennäkymiä venäjäksi tavalla, jonka vain hän osaa. Seppäsen vokalisointi Kypckissä on aina ollut uhkaavaa ja päällekäyvää, mutta tällä kertaa ovat vasara ja sirppi olleet studion uumenissa juuri oikeassa asennossa.

Kun puolessa välissä noin tunnin kellottavaa 3epoa ilmoille kajahtaa На небе вижу я лицо (I See a Face in the Sky), alkaa kuuntelijan olo lähentyä kansissa esiteltyä tunnelmaa jonka yhtyeen kitarsiti Sami Lopakka on onnistuneesti kuvannut veden alle jääneessä Rummun vankilassa Virossa. Veden alla ei happea ole sen enempää kuin biisin tunnelmassakaan. Kun levyn päättävä Белая смерть (White Death) on ohi, jää päällimmäiseksi ruosteisen likainen mutta jollain tavalla helpottunut olo. Tietynlainen henkinen puhdistuminen on käyty läpi, eikä aivan hetkeen tee mieli kuunnella Zeroa uudelleen.

Kokonaisuutena 3epo on varmasti yhtyeen tähän mennessä harkituin kokonaisuus, jossa yhdistyy saumattomasti kyky tehdä koskettavaa musiikkia, jonka palaset ovat juuri oikeilla paikoillaan sanoitusten, visuaalisen ilmeen ja kaiken muunkin suhteen. Onhan Zero nyt taatusti yksi parhaista levyistä mitä kuluvana vuonna on julkaistu.16.09.2016, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Имена на стене (Imena Na Stene)
Имена на стене (Imena Na Stene)
[ CD ]
Ниже (Nizhe)
Ниже (Nizhe)
[ CD ]
Черно (Cherno)
Черно (Cherno)
[ CD ]
http://www.kypck-doom.com/ http://facebook.com/pages/KypckHeadquarters/122452041152865 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5246
Palaa »