Kansitaide Katla
Embryo
CD
[ Svart Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Horsehead
02. Endless Journey
03. Eat Sleep Die
04. Embryo
05. I’m Your Queen
06. Circles
07. Illusion
08. Collision
09. A Black Slimy Smooth Tongueshaped Form

Katlaa ei pidä sekoittaa moneen muuhun samannimiseen bändiin, esimerkiksi entisen Sólstafir-miehen samannimiseen projektiin. Tämän astetta retromman, Ruotsista ponnistavan Katlan Embyo-debyytti on persoonallinen sekoitus jumittavaa krautia ja bluesrockin alkulähteiltä haettuja rauhallisempia biisejä. Kun laulunkin hoitaa sen kauniimman sukupuolen edustaja, ovat ennakko-odotukseni muutaman vuoden takaisen seiskatuumaisen jälkeen varsin korkealla.

Hyvinhän Katlan monenkirjava, vanhanaikainen musisointi toimii. Paikka paikoin liikutaan todella lähellä Hawkwindin raskaahkoa jumitusta ja ujeltavia, etäisesti melodioita muistuttavia äänimattoja. Esimerkiksi Endless Journeyn jälkipuolisko voisi olla joltain edellä mainitun yhtyeen varhaiselta levytykseltä.

Ehkäpä suurin moite Katlalle tuleekin laulaja Lisa Ekelundin äänestä, se kun ei varsinaisesti mikään erityisen kaunis ole. Luulen, että osa kuuntelijoista ei edes huomaa, ettei äänessä olekaan mies. Jollain irvokkaalla tavalla Ekelundin ulosanti tuo paikoitellen mieleeni – ja tämä ei ole kehu – Radioheadin Thom Yorken, mutta jos se unohdetaan, laulu sopii tämän tyyliseen musiikkiin oikein hyvin, ja tukee bändin muutoinkin persoonallista soundia.

Katla on kaiken kaikkiaan mukavaa kuunneltavaa, mikäli folkahtavan psykedeelinen ja etäisesti doomahtava musiikki on lähellä kuuntelutottumuksiasi. Yhtyeen tapa liikkua levyn sisällä tunnelmasta toiseen on omiaan pitämään mielenkiintoa yllä koko kolmevarttisen ajan, esimerkiksi kun raskaampien junttausten seassa sujuvasti vaihdetaan rujon kauniiseen balladiin kuten I’m Your Queen/Circles -biisikaksikossa, on toivottu efekti taattu.

Katla menee vahvoine suosituksineni jatkoon.30.09.2016, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Móðurástin
Móðurástin
[ CD ]
http://www.facebook.com/wearekatla/ http://www.soundcloud.com/katlaswe Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1061
Palaa »