Kansitaide Megadeth
Killing is My Business… And Business is Good
CD
[ Combat Records/Music For Nations ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Last Rites/Loved To Death
02. Killing Is My Business… And Business Is Good!
03. Skull Beneath The Skin
04. These Boots
05. Rattlehead
06. Chosen Ones
07. Looking Down The Cross
08. Mechanix

Puoleen tuntiin voi mahtua paljon vihaa. Tämän osoitti hienosti Slayer vuoden 1986 merkkiteoksellaan, Reign In Bloodilla.

Myös Megadeth, tai pikemminkin yhtyeen nokkamies Dave Mustaine, on onnistunut kiteyttämään katkeruuden tiiviiseen 31 minuuttiin yhtyeen vuoden 1985 debyyttialbumilla, Killing is My Business… And Business is Goodilla. Tässä yhteydessä ei kaiketi enää tarvitse kerrata metallimaailman suurinta vääryyttä ja ankeutta, kun Dave Mustaine potkittiin pois Metallicasta liiallisen juopottelun ja molopäisyyden takia vuonna 1983. Pikakelaus bussilla Kaliforniaan, sopiva yläkerran basistinaapuri ja tadaa: Megadeth syntyi, ja heti perään vuoden 1985 debyyttialbumi.

Tarina kertoo yhtyeen saaneen 8000 dollarin budjetin debyyttinsä tekemiseen Combat Recordsilta. Tästä imuroitiin puolet nenään silmien pyöriessä päässä kuin Megadeth-hedelmäpelissä, joten tuottamisvastuu jäi käytännössä yhtyeen harteille. Tämä kyllä valitettavasti kuuluukin soundeista, mutta kahdeksankymmentäluvun alussa tumput rässisoundit eivät olleet mikään poikkeus normista.

Millaista vihaa Mustaine sitten purkitti Metallican kengänjälki vielä tuoreena pakarassa sykkien? Hyvää vihaa. Levyn seitsemän omaa biisiä ovat kaikki aggressiivista ja keljun nopeaa thrashia (tarinan mukaan tempoja nostettiin studiossa, jotta oltaisiin kilpailijoita nopeampia). Levyn nimibiisi, Looking Down The Cross, Last Rites/Loved To Deth, Rattlehead ja Mechanix (jonka se toinen M-bändi taltioi nimellä The Four Horsemen) ovat kaikki oman genrensä klassikoita, joita yhtye on pyöritellyt settilistallaan myös myöhempinäkin vuosina. Nancy Sinatran These Boots puolestaan voi tuntua omituiselta lainalta alkuun, mutta kappale tuo hyvin esille rumpali Gar Samuelsonin ja kitaristi Chris Polandin jazz-taustan.

Killing Is My Business... on thrash-metallin klassikko, vaikka yhtyeen varsinainen läpimurto ja ensimmäinen Billboard-albumilistasijoitus (118) tapahtuikin vasta sitä seuranneella Peace Sells… But Who's Buying -albumilla. Puolen tunnin mitassaan se ei ehdi tylsistyttämään kuulijaansa tuhnuista soundeistaan huolimatta. Mutta jälkiviisaana sitä voisi pohtia millainen levystä olisi tullut, jos tempoja ei olisi nostettu väkisin studiossa. Musabisneksen kalliit, mutta toisinaan ilmaiset hedelmäpelit olisivat täräyttäneet täysosuman jo debyytillä.

Megadethin debyyttialbumista on vuosien saatossa tehty lukuisia erilaisia julkaisuja. Nykyään kaupasta helpoiten saatava versio on Century Median muutaman vuoden takainen uusintapainos, joka noudattelee alkuperäisen julkaisun linjoja, mutta jolta puuttuu Nancy Sinatra -versiointi kokonaan. Parempi vaihtoehto on uusintapainos vuodelta 2005, jossa oli mukana myös Megadethin ensimmäinen, kolmiraitainen demo vuodelta 1984. Demotettuna ovat Last Rites/Loved To Death, Mechanix ja The Skull Beneath The Skin. Levyltä löytyy myös These Boots, mutta typerästi sensuroituna versiona, josta on poistettu kaikki Mustainen tekemät sanoitukselliset muutokset. Mutta paras versio levystä on tietenkin vielä 90-luvullakin kaupoista löytynyt Music For Nationsin painos, jossa levy on sellaisenaan kuin se oli julkaisuvuonnaan. Kyseisen painoksen löytäminen divareista on edelleen mahdollista ja suhteellisen helppoa.14.09.2016, Petri Aarnikotka
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Dystopia
Dystopia
[ CD ]
Youthanasia
Youthanasia
[ CD ]
Super Collider
Super Collider
[ CD ]
Super Collider
Super Collider
[ iTunes ]
So Far, So Good... So What?!
So Far, So Good... So What?!
[ CD ]
http://www.megadeth.com https://www.facebook.com/Megadeth/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3553
Palaa »