Kansitaide Eilera
Face Your Demons
CD
[ Echozone ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Face Your Demons
02. Your Way
03. Deadly Together
04. Angel Made Temptress
05. Frozen Path
06. Polynia
07. Cure
08. Into The Sea
09. Male Female Balance
10. Protect You
11. Frozen Path (Finnvox Version)
12. Into The Sea (Finnvox Version)

Suomeen rantautunut ranskalaislaulajatar Eilera on julkaisemassa neljättä levyään Face Your Demons. Vuonna 2003 mimmi debytoi Facettes-nimisellä demolla ja kiinnitettiin tämän jälkeen Spinefarmille, jonka kautta ulos saatiin Precious Moment EP (2005) sekä pitkäsoitto Fusion (2007). Tämän jälkeen Eilera jatkoi omillaan ja julkaisi 2010 omakustanteena kaksiosaisen Darker Chapter… And Starsin. Nyt syyskuun viimeisenä ilmestyvän ja nyt arvioitavan Face Your Demonsin julkaisee saksalainen Echozone.

Soundillisesti tässäkin on kyseessä mimmi, joka tekee rohkeasti Chelsea Wolfen, Myrkurin tai Sylvainen tapaan sitä omaa juttuaan, tässä tapauksessa yhdistelemällä elektronista kakofoniaa folk-elementteihin hyvällä rock- ja metallipohjalla. Varsinkin Eileran vanhemmat levyt ovat sangen omaperäistä, ja jopa outoa, tavaraa. Uusimmalle tuotokselle äänimaailmaan on tuotu selkeyttä ja helpommin lähestyttävää, tarttuvaa soundia. Liekö levyn tuotannosta vastannut ja Nightwishin mukana häärinyt Tero Kinnunen saanut lopputulosta kohdistettua juuri tähän suuntaan.

Esimerkiksi Frozen Path on todella melodinen ja tarttuvan hilpeä rock-kipale. Selvän perussävelmän päälle on lisätty hienosti soivaa viulua. Eileran korkea ja kirkas lauluääni istuu biisiin täydellisesti. Mimmiltä lähtisi varmasti myös Tarja-henkiset oopperakailotukset, mutta sille tielle ei onneksi ole lähdetty. Kappale toimii parhaiten juuri kuten Eilera sen tekee.

Angel Made Temptress on hitaampi – ja levyn kenties ainoa surullisempi – biisi. Piano soi kauniisti taustalla ja kappaleen puolivälissä etualalle nouseva metallipatteristo luo hienoa tunnelmaa. Myös kahdelta eri korkeudelta lauletut vokaalit kaikuvat kauniisti yhteen. Kaunista, niin kaunista laulamista.

Edellä mainittua kappaletta lukuun ottamatta, Face Your Demons on kaikilta osin huomattavasti valoisampi kuin edeltäjänsä. Levy suorastaan uhkuu positiivista ja voimaannuttavaa henkeä, ja saa pohtimaan minkälaisen valaistumisen artisti on itse läpikäynyt. Katkeruudesta, surusta, vihasta ja murheesta on siirrytty kypsään reflektointiin ja levyn nimen mukaisesti omien pelkojen kohtaamiseen. Lisäksi, kun artisti on tehnyt levyn pitkälti DIY-hengessä, alusta loppuun ihan itse, on kaikki syy kumartaa syvään.26.09.2016, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Darker Chapter...and Stars - PART II
Darker Chapter...and Stars - PART II
[ CD ]
Darker Chapter and Stars, part I
Darker Chapter and Stars, part I
[ MCD ]
Fusion
Fusion
[ CD ]
Precious Moment
Precious Moment
[ MCD ]
http://www.eilera.com/ https://www.facebook.com/EileraOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1892
Palaa »