Kansitaide Conan
Revengeance
CD
[ Napalm Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Throne of Fire
02. Thunderhoof
03. Wrath Gauntlet
04. Revengeance
05. Every Man Is An Enemy
06. Earthenguard

Brittiläinen Conan on noussut viime vuosina doomin kärkinimien joukkoon. Nyt kolmannen studioalbuminsa myötä en näe mitään syytä sille, miksei nousukiito jatkuisi, sillä Revengeance on todella vahva esitys.

Conanilla on noussut tavaramerkiksi aivan jäätävän raskas soundimaailma, joka kuulostaa jättiläisen ummetuksen läpi murskautuvilta kivenlohkareilta. Kitarat ovat mureat kuin pitkään roikkunut kassleri, ja basso jyrisee taajuuksilla, jotka ovat aiemmin olleet tunnettuja lähinnä Jurassic Park -elokuvan vesilasikohtauksesta. Rumpuja puolestaan käsitellään kuin vihollisen päitä kivikirveellä; jumaliste, itse Thulsa Doom pakenisi tämän äänivallin edessä. Lisäksi soundit ovat törkeän hyvät, säilyttäen dynamiikan ja selkeyden.

Doom on genrenä jotakuinkin uudistuksia välttelevä, jolloin esiin on noustava muillakin avuilla kuin äärimmäisellä hitaudella ja raskaudella. Conanilla nämä ominaisuudet ovat toki hyvin hallussa, mutta Revengeancella bändi kehtaa heti avauksessa Throne of Firella sekä nimikkoraidalla iskeä nopeampaakin tempoa kehiin. Ei kuitenkaan syytä huoleen, puritaanit! Esimerkiksi Thunderhoof  laahaa edelleen kuin hevosen perään köytetty noita, eikä Wrath Gauntletkaan  juuri etanaa nopeampi ole. Ja kyllä, Conan osaa edelleen tehdä aivan helvetin hyviä biisejä.

Mitäpä siinä muuta latelemaan, kyseessä on helposti yksi vuoden kovimmista doom-levyistä. Ja vaikkei genre olisi ihan sitä omaa teekupillista, kannattaa antaa Conanille mahdollisuus, sillä jos jokin, niin Revengeance on mainio porttihuume laahaavan ilmaisun maailmaan.11.09.2016, Tuomas Valtanen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Monnos
Monnos
[ CD ]
http://www.hailconan.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2202
Palaa »