Kansitaide Running Wild
Rapid Foray
CD
[ SPV ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Black Skies, Red Flag
02. Warmongers
03. Stick to Your Guns
04. Rapid Foray
05. By the Blood in Your Heart
06. The Depths of the Sea (Nautilus)
07. Black Bart
08. Hellectrified
09. Blood Moon Rising
10. Into the West
11. Last of the Mohicans

Kesto: 57 min.

Running Wild on tämän vuosituhannen aikana kyntänyt läpi kaikki pohjamudan kerrokset. Oikeastaan yksikään levy reiluun viiteentoista vuoteen ei ole tarjonnut mitään, mihin kannattaisi palata Pile of Skullsin (1992), Black Hand Innin (1994) tai Port Royalin (1988) sijaan. Ei Rapid Foray, kolmas Wackenissa 2009 soitetun jäähyväiskeikan jälkeisistä levyistä, vieläkään kovin erikoinen tekele ole, mutta onpahan kuitenkin yhtyeen paras levytys tällä vuosituhannella tai vähintäänkin sitten The Brotherhoodin (2002).

Fakta, että Rapid Foray yrittää potkia munia niiden puhaltelun sijaan, on melkoinen yllätys. Monet – minä heidän joukossaan – olivat valmiita luopumaan kaikesta toivosta viimeistään täysin toivottoman Resilientin (2013) jälkeen. Ei sävellyksiä vieläkään uusia hyökyaaltoja halkoviksi voi sanoa, vaan samoilla seitsemällä musiikillisella merellä Rock 'n' Rolf vaihtuvien taustasoittajiensa kanssa seilaa. Silti soitosta paistaa läpi jotakin innon kaltaista, tai ainakin yritys tehdä viihdyttävä levy; edellisiä levyjä vaivannutta väsymystä on yhä havaittavissa, mutta joukkoon mahtuu myös elonmerkkejä, sykähdyksiä riffikäden ja melodiatajun toiminnasta.

Ennakkomaistiaisena tarjoiltu Black Bart on passeli kappale edustamaan levyä: perushyvä pyörittely, jossa on kaikki tarvittavat Running Wild -palaset paikoillaan. Kappale olisi filleri -90-luvun alun napakymppilevytyksillä, mutta neljännesvuosisata myöhemmin se on yhtyeen parhaita biisejä vuosiin. Running Wildin tavaramerkiksi muodostuneet pitkät päätösraidat ovat kärsineet ylimittaisuudesta, eikä Last of the Mohicans ainakaan ylimääräisistä rönsyistä karsittu ole. Mutta sen sietää läpi ilman itsetuhoisia ajatuksia, mikä on enemmän kuin Draculan kuuntelusta voi sanoa.

Laskisin Rapid Forayn vuoden kovimmaksi yllätykseksi, sillä se on vastoin kaikkia odotuksia ihan kelvollinen levy. Siitä voisi leikata fillereimmät kappaleet pois, ylipitkiä sovituksia karsia ronskisti ja parhaimmatkin rallit kalpenevat yhtyeen omien klassikkojen rinnalla. Kuitenkin se on reilusti odotuksia parempi. Se, että kyseessä on yhtyeen paras levy tällä vuosituhannella, ei kerro niinkään Rapid Forayn tasosta kuin edeltävien levyjen luokattomuudesta.05.09.2016, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Resilient
Resilient
[ CD ]
Shadowmaker
Shadowmaker
[ CD+DVD ]
Best of Adrian
Best of Adrian
[ CD ]
Rogues En Vogue
Rogues En Vogue
[ CD ]
20 Years In History
20 Years In History
[ CD ]
http://www.running-wild.de/index.php https://www.facebook.com/runningwildmusic/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1851
Palaa »