Kansitaide KOKOELMA
Keskellä
CD
[ Killer Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
V-Osasto:
01. Pelin henki
02. Päivi
03. Kaipaan sua
04. Kuka olet
05. Oravanpyörä

Monos:
06. Myöhässä
07. Viimeinen rintama
08. Kurkunleikkaajien saari
09. Sirkusjuna

Hintit:
10. Unten mailla
11. Köyhän miehen Tommy Tabermann
12. Minun syy
13. Ashe Maree
14. Lucky Luke

Rakas Rappio:
15. Tee jotain
16. Räjähtävän pään syndrooma
17. Lähden pois
18. Hirteen vain
19. Maailma on meidän
20. Mä en kestä itseäni

Keskellä –kokoelma niputtaa yhdelle levylle neljä suomalaista punkbändiä, ja hiukan alle 50 minuutin mitassaan tarjoilee aimo annoksen rivakan popahtavaa, ramopunkhenkistä paahtoa. Kaikkien bändien soundi on melodista, tarttuvaa ja melko yksinkertaisen popahtavaa punkrokkia juuri Ramonesin hengessä, mutta hiukan yllättävää kyllä levyltä löytyy tarpeeksi variaatiota, jottei kyllästyminen iskisi.

Levyn aloittaa kokoelman selkeästi kovin bändi, V-Osasto, jonka viisi biisiä loppuvat aivan liian lyhyeen. Yhtyeen soundista voi aika ajoin aistia ripauksen uutta aaltoa, ja tarttuvan hyväntuuliselle punkrokkaukselle antaa loppusilauksen Mia-laulajattaren vahva, itsevarma ja persoonallinen ääni. Viidestä biisistä on vaikea valita suosikkejaan, mutta avausraita Pelin henki ja melko kantaaottava Oravanpyörä eivät ainakaan ole huonoja valintoja.

Keskellä on siitä hassu kokoelma, että bändit on järjestetty laskevassa hyvyysjärjestyksessä. Levyn toinen ja siis toisiksi paras bändi on hyväntuulisen hömppämäinen Monos, joiden pirteän ramopunkin muistettavin piirre ovat humoristiset ja pölhöt sanoitukset: Viimeinen rintama –laulussa seikkaillaan Star Trekin maailmassa, ja Kurkunleikkaajien saaressa tullaan tajuihinsa ja luullaan olevansa unessa mutta ollaankin vartaassa. Laulaja Villen pokerinaamainen ulosanti kruunaa koko hauskan komeuden.

Kokoelman kaksi viimeistä bändiä, Hintit ja Rakas Rappio jatkavat samalla Ramones-henkisellä linjalla, mutta eivät onnistu tekemään yhtä suurta vaikutusta kuin levyn kaksi ensimmäistä bändiä, vaikka Rakkaan Rappion soundi poikkeaakin eniten muista bändeistä ollen aavistuksen vähemmän popahtava. Huonoksi levyn lopettavaa bändikaksikkoa ei silti pidä haukkuman: oikein menevää punk rock-räntänttäätä hekin tarjoilevat, mutteivät aivan Monosin ja V-Osaston tasoista.

Keskellä on kerrassaan mainio CD-levyllinen suomipunkin kevyempää, vähemmän ryppyotsaista osastoa, kuitenkaan menemättä huumoripunkin puolelle. Neljä bändiä, jotka kaikki suoriutuvat omasta osiostaan vähintään hyvin, on kaikin tavoin hyvä saavutus.23.08.2016, Jesse Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
[ DVD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1182
Palaa »