Kansitaide Twilight Force
Heroes of Mighty Magic
CD
[ Nuclear Blast ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Battle of Arcane Might
02. Powerwind
03. Guardian of the Seas
04. Flight of the Sapphire Dragon
05. There and Back Again
06. Riders of the Dawn
07. Keepers of Fate
08. Rise of a Hero
09. To the Stars
10. Heroes of Mighty Magic
11. Epilogue
12. Knights of Twilight's Might

Kesto: 70:22

Ruotsalainen Twilight Force julkaisi kaksi vuotta sitten erittäin lupaavan debyyttialbumin nimeltään Tales of Ancient Prophecies. Esikoinen sisälsi todella hyviä power metal -kappaleita, mutta siltä paistoi vähän liiallinen kieli poskessa -meininki, ja se jäi hieman kiireessä sutaistun kuuloiseksi vain 36 minuutin mitassaan, johon mahtui vain seitsemän oikeaa kappaletta. Napakymppi jäi silloin uupumaan, mutta Heroes of Mighty Magicilla viimeisetkin palaset on saatu kohdilleen.

Ei Twilight Forcen meno hampaat irvessä vääntämistä ole vieläkään. Sanoitukset ovat edelleen tarkoituksellisen kliseisiä, eikä sävellyksistäkään juustoa puutu. Nyt bändin musiikillinen osaaminen on silti jalostunut niin julmetun hienon kuuloisiksi kappaleiksi, ettei mitään järkeä. Olen jo tässä vaiheessa vuotta valmis kruunaamaan Heroes of Mighty Magicin vuoden parhaaksi levyksi.

Sovituksiin on lisätty aimo annos orkestraalista kuorrutusta, eikä kuorojen mahtipontisuudessa ole säästelty. Alkuun laulun, orkestraatioiden ja virvelirummun hallitsema soundimaailma hieman hätkähdytti, mutta hetken kuuntelun jälkeen sain onneksi todeta, ettei soundipolitiikalla pysty vesittämään näin upeaa musiikkia. Biisien loistavuuden lisäksi Chrileon-taiteilijanimen tälle levylle ottanut laulaja Christian Eriksson on niin tajuttoman kova laulaja, että kylmät väreet ovat taattuja läpi albumin. Miehen uskomatonta äänialaa ei myöskään epäillä käyttää hyväksi. Levylle ei sen enempää hallaa tee noin joka toisella power metal -albumilla vieraileva Rhapsody of Fire -kailottaja Fabio Lione, tai Sabaton-keulamies Joakin Brodén, vaikka vierailijoilla ei varsinaisesti mitään tee tämän tason laulajan rinnalla.

Kappalesta huippuhetkiksi voisi mainita tarinankerronta-Epilogueta lukuunottamatta joka ikisen. Jos jotain pitäisi esiin nostaa, To the Starsin DragonForce-vauhditus, Rise of a Heron mahti ja ponsi sekä There and Back Againin kymmenminuuttinen power metal -ilottelu vetävät jalat alta joka kerta, eikä esimerkiksi Powerwindin, Riders of the Dawnin ja Battle of Arcane Mightin mahtavuutta voi väheksyä yhtään sen enempää.

Lienee jo käynyt selväksi, että Twilight Forcen Heroes of Mighty Magic on minulle jo noin parinkymmenen kuuntelun jälkeen hyvin inspiroiva ja tärkeä albumi. Heroes of Mighty Magicille jos jollekin kannattaa antaa mahdollisuus, sillä se on kertakaikkisen upea power metal -albumi, jonka veroisia ei julkaista jokaiselle vuodelle.26.08.2016, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Tales Of Ancient Prophecies
Tales Of Ancient Prophecies
[ CD ]
https://www.facebook.com/twilightforce Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6313
Palaa »