Kansitaide 7th Abyss
Unvoiced
CD
[ Trollzorn Records ]

( 5½ )
Osta CDON:ista
01. Into the Abyss
02. Lost Eternity
03. Deaf
04. Unvoiced
05. Nightmare at the Fields
06. Don't Take Blowjobs from the Prime Time Whore
07. Memories of Lies
08. Despaired
09. Not.That.Day.
10. Point of View
11. Schwester Rabiata

Kolmisen vuotta sitten alkunsa saaneen 7th Abyss -yhtyeen kerrotaan saaneen ideansa aikeesta yhdistää eri musiikkityylejä yhden nimen alle. Kaunis ajatus, joka realisoituu Unvoiced-debyytillä tilkkutäkiksi vähän joka suuntaan kumartavalla – ja pyllistävällä – tavalla.

Unvoiced on käytännössä melodista thrashia sekoitettuna metalcoreen ripauksella death metal -henkäystä. Siinä missä ärinälaulukohdat tuovat mieleen melodisemman version At the Gatesista, osa kertosäkeistä saa lähinnä aikaiseksi mielleyhtymiä puhtaasti laulettuun metalcoreen. Välillä sitten öristään kuin kuolossa konsanaan tai dempataan kuin melodisemman vaiheen Kreator. Ja vilahtaahan se melodinen Göteborg-ilotulitus taustalla milloin missäkin välissä.

Jos asiasta halutaan kaivaa hyviä puolia, niin pakko myöntää, nämä jätkät osaavat soittaa tiukasti ja vieläpä varsin hyvin tuotetulla levyllä. Soittimet ovat tarkkoin mietityt soundien tasapainotusten kanssa ja vaikka aavistuksen steriilistä ulospanosta voikin montaa mieltä olla, noin teknisessä mielessä Unvoiced on rautaista kamaa.

Itse biisipuoli jättää haalean fiiliksen monella eri saralla. Örinälaulut ovat menettelevää keskitasoa ja bisiinkirjoituspuoli käy ajoittain ojan kautta vauhtia hakemassa. Parhaimmillaan levy on muutamissa rässihetkissä, mutta mitään Exodusia tai Slayeria on tältäkään saralta turha odotella. Djent- ja metalcore-hetket taas tuntuvat tässä yhteydessä täysin turhilta.

On vaikea sanoa keille 7th Abyss oikeasti sopii ja kolahtaa. Ehkä juuri sille henkilölle, joka aina julistaa olevansa musiikin suhteen kaikkiruokainen ja kuuntelevansa "kaikenlaista musaa". Meille muille Unvoiced on enemmänki osastoa "divariin".09.08.2016, Serpent
https://www.facebook.com/7thabyssband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 568
Palaa »