Kansitaide Devin Townsend Project
Transcendence
CD
[ InsideOut ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Truth
02. Stormbending
03. Failure
04. Secret Sciences
05. Higher
06. Stars
07. Transcendence
08. Offer Your Light
09. From The Heart
10. Transdermal Celebration (Cover)

Devin Townsendin pari aikaisempaa albumia, Sky Blue & Dark Matters -tuplapaketti sekä sitä edeltänyt Epicloud eivät ole nousseet miehen parhaimmistoon. Transcendence-albumilla Townsend on viimeinkin tajunnut istua alas, tehdä välitilinpäätöksen ja lähtenyt uuden albumin työstöön rauhassa.

Vaikka Townsend on tavalleen tyypillisesti kirjoittanut liikaa materiaalia (albumia varten valmistui noin 60 kappaleen mälli), on levylle päätynyt yhdeksän omaa kappaletta sekä Townsendin omakseen tekemä kahdeksanminuuttinen versio Weenin Transdermal Celebration -kappaleesta. Kokonaisuudesta kuulee, että nyt on keskitytty yhteen asiaan kerrallaan.

Townsend on kierrättänyt albumin alkuun vuoden 1998 sooloalbuminsa, Infinityn, avausraidan. Truth toimii uusiksi soitettuna komeana introna albumikokonaisuudelle, josta avautuu Townsendin paras studiolevy ties kuinka pitkään aikaan.

Transcendence vertautuu parhaiten vuoden 2001 jylhään Terria-albumiin sekä Devin Townsend Bandin (toistaiseksi) viimeiseksi jääneeseen, vuoden 2006 Synchestra-levyyn. Albumin keskipisteessä jylläävävät Secret Sciences ja Higher tiivistävät albumin hienosti: jylhää, melodista, pohdiskelevaa ja hiljaksiin kiehuvaa. Levy ei tarjoile pikaisia poppipaloja, vaan vaatii kuulijaa istumaan ja keskittymään. Joukosta löytyy silti muutamakin poppikertsi.

Albumilta kuulee positiivisesti ulkopuolisen vaikutteen. Levyn kappaleita ovat päässeet sovittamaan bändin kaikki jäsenet sen sijaan, että studioon tultaisiin soittamaan Devinin nuoteista. Periphery-basisti Adam Nolly Getgood on toiminut albumin toisena tuottajana, mikä on tehnyt albumille hyvää. Kokonaisuus on rentoutuneempi, kun yksi kanadalainen ei kanna kaikkea tekemisen vastuuta yksin harteillaan.

Transcendencella laulaa myös viisihenkinen Tigers In A Tank -kuoro sekä eri Townsend-albumeilta tutut Anneke Van Giersbergen, Ché Aimee Dorval ja Katrina Natale. Lisä-äänet toimivat luontevana jatkona Devinin äänimaailmalle, mutta kukaan naisista ei ota toista suurempaa roolia.

Transcendence on kuin meditaatiota. Kiireellä siitä ei saa kiinni, mutta ajan kanssa albumista kuoriutuu Townsendin hienoin levy pitkiin aikoihin. Se vie kuulijansa jälleen Kanadan vuorille, Afrikan rannikolle ja tunteellisen seikkailuleffan lopputeksteihin. Jos meditaatio ei kiinnosta, niin tämä albumi on hyvä korvike. Lopputulos on molemmissa sama: mieleen laskeutuva rauha.14.08.2016, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Ziltoid live At Royal Albert Hall
Ziltoid live At Royal Albert Hall
[ DVD ]
Z²

[ CD ]
The Retinal Circus
The Retinal Circus
[ DVD ]
Epicloud
Epicloud
[ CD ]
By A Thread
By A Thread
[ BOX ]
http://www.devintownsend.com https://fi-fi.facebook.com/dvntownsend/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 17714
Palaa »