Kansitaide Trauma Field
Changing Tides
CD-R
[ omakustanne ]

( 6 )
01. Changing Tides
02. Aeons
03. Life Passes
04. Black Haze
05. High Tide
06. Hope for Rain
07. Reborn

Jyväskylän saloilta ponnistava Trauma Field on tehnyt uraa jo pidemmän pätkän, mutta tunnettuus on jäänyt lähinnä demoasteisen orkesterin tasolle. Toisen kokopitkän levynsä myötä yhtye pyrkii tuomaan itseään entistä paremmin esille ja ainakin teoriassa rahkeita siihen myös löytyy.

Changing Tides on hyvin tuotettu levy. Se soundaa kuulaasti, kirkkaasti ja erottelukykyisesti. Erilaiset osaset ovat naksahtaneet hyvin kohdilleen ja laulaja hoitaa tonttinsa ammattitaitoisesti. Yhtyeessä on vahvan osaamisen värinää ja tunnetta.

Samalla levy myös kuulostaa siltä, että sitä on lähdetty tekemällä tekemään radiosoitto ja isot areenalavat mielessä. Kaikesta hohkaa kunnianhimo ja halu menestykseen. Eihän näissä mitään väärää ole, mutta jotenkin Changing Tides onnistuu kuulostamaan enemmänkin laskelmoidulta eikä niinkään vahvasti tunteita kanavoivalta tekeleeltä. Kaikki soi ihanteellisen tarkasti, mutta samalla kylmästi ja etäännyttävästi. Kuin radion taustasoittometalli, jossa varovaisesti öristään ihan vain rähinäarvoa tuomaan.

Ei käy kiistäminen, etteikö bändillä ole visiota ja ammattitaitoa, mutta mitä tulee biisien tekemiseen ja tarttuvuuden aikaansaamiseen, siihen tällä levyllä on vielä matkaa ja paljon. Pehmeästi soiva rockheavy kun ei oikein ole onnisutnutta hard rockia, ei menevää heavya, eikä toisaalta kaikilla mittareilla edes varsinaisesti metallia.

Tälläkään ei olisi väliä, jos levy vain olisi ehdasti hyvä. Nyt meno on soundeja ja laulua lukuun ottamatta kädenlämpöstä herkistelyä, joka ei tunnu palvelevan kunnolla oikein mitään tunnetilaa. Ehkä sitten ensi kerralla.16.08.2016, Serpent
http://traumafield.com/ http://www.facebook.com/traumafield Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 805
Palaa »