Kansitaide Fates Warning
Theories of Flight
CD
[ InsideOut ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. From the Rooftops
02. Seven Stars
03. SOS
04. The Light and Shade of Things
05. White Flag
06. Like Stars Our Eyes Have Seen
07. The Ghosts of Home
08. Theories of Flight

Fates Warning on julkaissut raskaimman levynsä sitten 1980-luvun. Samalla se on yhtyeen paras tällä vuosituhannella. Mape antoi edelliselle, Darkness in a Different Light, kiitettävän, eikä tämä ole sitä huonompi. Itse asiassa Theories of Flight jatkaa siitä mihin edellinen jäi, mutta paremmalla tatsilla ja monipuolisemmin koukuin.

From the Rooftops alkaa puhtain soinnuin, hiljaisen kuulaasti, mutta päättyy melkoiseen vyörytykseen. Tässä on askelmerkit koko levylle: Matheosin rouhivat mutta taidokkaasti polveilevat kitarakuviot, Alderin eläytyvä ja sielukas laulu sekä ennen kaikkea Bobby Jarzombekin tehokas ja pirullisen tarttuva rummutus. Muutamassa kappaleessa jo pelkkien symbaalien seuraaminen panee pään sekaisin. Armored Saintistakin tuttu Joey Vera antaa rytmille vankan pohjan.

Seven Stars on menneisyyteen kumartava näyte, todiste siitä, että yhtyeeltä sujuu edelleen myös melodisen metallin tekeminen. Erittäin tuhti ja juurekas veto, jolle Jarzombek takoo mainion lennon. Biisiin on mahdutettu tappava kitarariffi, perinteisempää kitaroiden vuoropuhelua ja tarttuva kertsi. Ei siis mitään partituureista väännettyä rastamyssyprogea.

White Flag on albumin toinen raskaampi sävellys. Olkoon se viittaus bändin power metal -menneisyyteen, mutta modernilla otteella kera Frank Arestin viiltävän kitarasoolon. Bändin pitkäaikainen jäsen soittaa kahdesti, tässä ja avausraidalla. Käytän aasinsillan ja julistan tämän levyn kelpaavan niin alkupään faneille kuin Parallels-vaiheessa kyytiin nousseille. Minä lukeudun jälkimmäisiin.

Kaikki albumin kappaleet ovat hyviä tai erinomaisia, mutta ydinkohtina voisi mainita avausnumeron sekä viipyilevästi alkavan The Light and Shade of Things ja jollain lailla Rushin mieleen tuovan The Ghosts of Home. Kaikissa näissä yhdistyy ilmiömäinen taito ja näkemys rehtiin runttaukseen. (Googlen oikoluku ehdotti korjaukseksi ‘runkkaukseen’ mutta nimenomaan siitä ei ole kyse. Fates Warning ei masturboi instrumenteillaan.)

En mielelläni lainaa muista lähteistä, mutta Ray Alder tiivistää kaiken oleellisen Blabbermouthin haastattelussa: “Uskoakseni levyn materiaali on raskaampaa, mitä yleisö odotti meiltä. Tämä pätee myös laulutyyliini. Halusimme jotain erilaista kuin edellinen albumi, mutta jotain missä olisi myös paljon melodiaa.” Tässä on onnistuttu kiitettävästi. Varmasti vuoden parhaita levyjä.31.07.2016, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Awaken the Guardian Live
Awaken the Guardian Live
[ BOX ]
Awaken the Guardian
Awaken the Guardian
[ CD ]
Darkness In A Different Light
Darkness In A Different Light
[ CD ]
Inside Out (Expanded Edition)
Inside Out (Expanded Edition)
[ CD+DVD ]
Parallels (Expanded Edition)
Parallels (Expanded Edition)
[ CD+DVD ]
http://fateswarning.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2437
Palaa »