Kansitaide Denner/Shermann
Masters of Evil
CD
[ Metal Blade ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Angels' Blood
02. Son of Satan
03. The Wolf Feeds at Night
04. Pentagram and the Cross
05. Masters of Evil
06. Servants of Dagon
07. Escape from Hell
08. The Baroness

Kesto: 41 min.

Mercyful Fate on ollut tauolla koko tämän vuosituhannen ajan. Yhtyeen kaksi kolmesta pääsäveltäjästä ovat eläneet musiikillista hiljaiseloa, jos lyhytikäistä Force of Eviliä (2002–2006) ei lasketa. Yksitoista vuotta Force of Evilin kakkoslevy Black Empiren jälkeen saadaan Mercyful Fatelle henkistä jatkoa Denner/Shermannin esikoislevyn, Masters of Evilin, myötä. Yhtyeestä voi oikeutetusti puhua superkokoonpanona, sillä Mercyful Fate -miekkosten (Michael Denner ja Hank Shermann) lisäksi soittokavereista löytyy monessa liemessä keitetty monitaituri Snowy Shaw (mm. ex-Therion, ex-Dream Evil) sekä melkoiset äänijänteet omaava Sean Peck (Cage, Death Dealer).

Denner/Shermannin esikois-EP, Satan's Tomb (2015), oli varsin mainio tuotos, joten täysmittainen levytys samankaltaista materiaalia ei voi olla miellyttämättä. Ja kyllähän Masters of Evil toimii, komeasti toimiikin: soundi on, odotetusti, samankaltainen kuin Satan's Tombilla eivätkä Mercyful Fate -rinnastukset ole kovin epäreiluja. Okei, eihän levyltä mitään uutta Eviliä tai The Oathia löydy, mutta kappalemateriaali on silti reilusti keskivertopastissia parempaa – etenkin Son of Satan on niin komea friikkisirkus, että pää nyökkäilee pakosti mukana.

Vaikka kahdeksaan biisiin ei mahdu ainuttakaan filleriä, levy on kokonaisuutena liian tasapaksu. Jokainen kappale – vaikka kuinka hyviä olisivatkin – tuntuu edellisten variaatiolta, ja vain Son of Satan erottuu merkittävästi joukosta. Peck antaa kaikkensa ja repii nieluaan riekaleiksi jokaisen kappaleen aikana, mutta sekään ei nosta yksipuolista materiaalia osasiaan suuremmaksi kokonaisuudeksi.

Masters of Evil on hyvä levy, joka osuu suoraan jokaisen Mercyful Fate -fanin makuhermoon, mutta Satan's Tomb enteili vielä parempaa tuotosta. Ei levy pettymys ole, kuitenkaan, vaikka jättipottikaan se ei ole. Hieman monipuolisemmalla sovitustyöskentelyllä levystä olisi saanut hyvän sijasta erinomaisen. Mercyful Fate -asteikolla Masters of Evil jää selvästi häikäisevien Melissan (1983), Don't Break the Oathin (1984) ja In the Shadowsin (1993) jalkoihin, mutta kipuaa jonnekin Timen (1994) ja Into the Unknownin (1996) välimaastoon.27.06.2016, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Satan's Tomb
Satan's Tomb
[ MCD ]
https://www.facebook.com/dennershermann http://www.metalblade.com/dennershermann Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2307
Palaa »