Kansitaide Vega
Who We Are
CD
[ Frontiers Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Explode
02. We Got It All
03. Every Little Monster
04. Nothing Is Forever
05. White Flag
06. For Our Sins
07. Generation Now
08. Ignite
09. Saving Grace
10. If Not You
11. Hurt So Bad

Vega alkaa olla uuden AOR-sukupolven veteraani, sillä Who We Are on brittibändin neljäs kokopitkä. Albumi on kerännyt alan piireissä kiitettäviä arvosanoja ja ylistäviä arvioita. Tämä ei välttämättä vielä tarkoita mitään, koska lähes jokainen uusi AOR-viritys saa vähintäänkin hyväksyvää mutinaa. Harvassa ovat todelliset kyvyt. Vega on yksi niistä. Ruotsalaisen H.E.A.T:in ja muutaman muun ohessa.

Explode on varsin järisyttävä avauskappale, vaan ei sentään aivan edellisen levyn avaus- ja nimibiisin veroinen. Huomio kiinnittyy erinomaisiin laulumelodioihin ja etenkin laulaja Nick Workmanin suoritukseen. 30 vuotta taaksepäin ja näillä lahjoilla olisi tienattu maalaiskartano parin Ferrarin mentävällä autotallilla. Porukan muut jäsenet ovat epäkiitollisessa asemassa. Taitoa ja näkemystä riittää, mutta vokalisti on jopa liian hyvä. Lajinsa valio.

Liekö levyn tuottajalla, Harry Hess (Harem Scarem), sormensa pelissä, mutta niin laulu kuin muu suoritus kuulostaa aiempaa dynaamisemmalta. Tarpeen vaatiessa maltetaan vetää riittävän hiljaa ja tykittää täysillä, kun sen aika tulee. Every Little Monster on hyvä esimerkki. Täydellinen melodisen rockin helmi, jossa riittää niin pehmeyttä kuin särmää.

Generation Now edustaa Vegan raskaampaa puolta. Olisiko kitaroita viritetty pykälää alemmas tai nostettu enemmän pintaan? Hyvältä kuulostaa. Levyllä ei muutenkaan ole täytekappaleita, mutta siitä huolimatta hituri Nothing Is Forever tuntuu hieman valjulta. Verrattuna esimerkiksi kakkoslevyn Fade Into The Flamesiin sen laimeus korostuu entisestään.

Setämiehenä olen suuri balladien ystävä, mutta niiden pitää olla riipaisevan syvällisiä, sieluun saakka osuvia. Okei, pillustahan eli sen puutteesta näissä yleensä lauletaan, mutta senkin voi tehdä taiten. Sen sijaan Ignite on synteesi hyvästä aikuisrokista. Siinä on sopivan raskas alku, lauluun on saatu sävykästä tunnelmaa ja väliosa rakennettu stadionin kokoiseksi.

Olisin kovin mielelläni antanut tälle edellistä levyä heikomman arvosanan, mutta kuuntelun myötä korvat aukesivat. Kollega jakoi Stereo Messiahille pisteitä 8.5, seuraavin saatesanoin: Jos jossakin on hardrockin tulevaisuus niin tässä." Tuorein julkaisu ei missään nimessä ole huonompi teos, kokonaisuutena jopa parempi, vaikka ensin mainitussa on muutama tykimpi ralli. Who We Are on erinomainen levy, jonka soisi saavan kuuntelua myös AOR-piirien ulkopuolella.19.06.2016, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Stereo Messiah
Stereo Messiah
[ CD ]
Kiss Of Life
Kiss Of Life
[ CD ]
http://www.vegaofficial.co.uk/index.php/en/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2003
Palaa »