Kansitaide Buried Side
Heading to the Light
CD-R
[ omakustanne ]

( 7 )
01. The Great March
02. The Elevation
03. Ways of Transfiguration
04. The Judgement
05. The Divine Traveler
06. Out of Times
07. Son of Chaos
08. Burning Star
09. The Quiet River
10. Towards Infinity

Djent, deathcore, matikkametalli, industrial – mitä lie. Näistä osasista leivottu Buried Side on modernin metallin sanansaattaja raskaalla kädellä. Elementtejä ja vaikuttimia tuntuu löytyvän niin moneen suuntaan, että niistä piirretty graafi saisi aikaiseksi kaaostähden jos toisenkin. Jos tämän kaiken nykyaikaisen hössötyksen ja hipsterismin asennevammaisuudella ladatun muoviseinän läpi pääsee, odottaa toisella puolella varsin kohtuullinen yllätys. Heading to the Light ei olekaan luokaton levy, vaan omassa lajissaan ihan kiinnostava tekele.

Toki levyssä on myös paljon vikaa ja ensimmäinen risu kaikista lähtee yliyrittämiselle. Aivan pakko ei ole ampua levyä täyteen jatkuvaa rytmirikkoa ja äärimmäisyyttä hakevaa karjunarääkynää. Tai ehkä on, jos Buried Sidelta kysytään. Kun samaan riffitykittelyyn on tungettu reilun djenttauksen ohella syntikkapimputtelua ja äärideathista vaikutteensa hakevaa laulukakofoniaa, ollaan jo sillä saralla, että kenties vähempikin olisi riittänyt. Joskus vähemmän on paremmin, jos ei sitten enemmän.

Toinen risukko lähteköön siitä, että levy toistaa yhtä temppua aivan liian usein ja liian pienellä varianssilla. Pointti käy selväksi jo paljon ennen levyn loppua, ja sitä ennen onkin ehtinyt kyllästyä bändin alleviivattuihin maneereihin.

Kolmas ja viimeinen risuoksa lähtee siitä, että punainen lanka on kadoksissa. Bändi ei tunnu aina tietävän itsekään, mistä kaikessa on kyse, joten "laitetaan vaan kaikkea ja lisää dolbyä - täysillä". Ikävää, sillä hienoisesti sievistämällä ja edes askeleen verran minimalismiin päin menemällä levy olis voinut olla selvästi parempi.

Kun näistä nillityskohdista päästään eteenpäin, on muu osa hyvää kauraa. Soundit ovat referenssitasoa ja raskautta löytyy vaikka muille jaettavaksi. Örinä- ja karjuntaryhmä hoittaa hommansa hyvin ja vaikutuksen tehden. Eikä bändin omintakeisuutta heijastava ilmekään pöllömpi ole. Heading to the Light onkin kiinnostava levytys lajissaan, joka varmasti jää hyvin marginaalisen yleisön ihmeeksi. Nauttikoot edes he tästä täysin rinnoin.22.06.2016, Serpent
https://www.facebook.com/BuriedSide/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 761
Palaa »