Kansitaide Paragon
Hell Beyond Hell
CD
[ Remedy Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Rising Forces
02. Hypnotized
03. Hell Beyond Hell
04. Heart of the Black
05. Stand Your Ground
06. Meat Train
07. Buried in Blood
08. Devil's Waitingroom

Mikähän siinä onkin, että saksalainen hevi kuulostaa niin paljon itseltään? Jo ennen kuin oli mitään hajuakaan juuri tämän kyseisen Paragonin taustoista, tuntui jo ajatuksena mahdottomalta, että kyseinen bändi tulisi mistään muusta kuin itse Germaniasta. Ja sitähän tämä totta vie on, alusta loppuun asti – Hell Beyond Hell on kuin koulukirjanäyte sakemannien tekemästä speedhevistä.

Kovin usein ei tule vastaan levyjä, jotka ovat näin räikeitä yhdistelmiä hyviä ja huonoja kliseitä. Parhaimmillaan Hell Beyond Hell on nimittäin rautaisilla riffeillä varustettua ja pirullisen menevää pikametallia, joka saa jopa thrash-jalan riemusta vapisemaan. Heikoimmillaan Paragonin meno on kuin Manowarin ja Acceptin ylijäämäosista tehtyä pehmuliheviä, jonka sokerisuus ja juustoisuus aiheuttavat lähinnä allergisen reaktion. Näiden ääripäiden väliin puolestaan mahtuu paljon mukiinmenevää kitarointia, jota kuuntelee sujuvasti ihmeempiä reaktioita herättämättä.

Yksi suurimpia vastakarvaan silittäjiä on bändissä perustamisvuodesta 1990 alkaen hoilottanut Martin Christian, joka vastaa myös yhtyeen toisesta kitarasta. Vaikka on helppo uskoa, että tämä kopio-Udo omaa myös vankan kannattajakunnan, itselle miekkosen ylisuorittaminen tuntuu lähinnä rasittavalta kuunneltavalta. Sen sijaan skittapuoli pelittää parhaimmillaan varsin mainiosti, jos nyt power metal -flirttailut saavatkin minussa aikaiseksi hieman vääränlaisia väreitä. Vastapainoksi todettakoon, että bändin tiukimmat menoriffit ovat oikeastaan varsin herkullista kuultavaa. Eikä levyn soundipolitiikkaa voi dissata edes parhaalla tahdolla.

Loppujen lopuksi Hell Beyond Hell jättää ristiriitaisen tunteen. Levyllä on eittämättä hetkensä, mutta vastaavasti liian suuri osa sen kuuntelusta on vain "ihan ookoo". Riippuneekin paljon saksahevifetissigeenien määrästä kuinka paljon levystä lopulta saa irti.25.04.2016, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Screenslaves
Screenslaves
[ CD ]
Law Of The Blade
Law Of The Blade
[ CD ]
https://www.facebook.com/paragonmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 767
Palaa »