Kansitaide Amon Amarth
Jomsviking
CD
[ Sony Music ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. First Kill
02. Wanderer
03. On a Sea of Blood
04. One Against All
05. Raise Your Horns
06. The Way of Vikings
07. At Dawn's First Light
08. One Thousand Burning Arrows
09. Vengeance Is My Name
10. A Dream That Cannot Be
11. Back on Northern Shores

Kun tutustuin Amon Amarthiin lähes kaksi vuosikymmentä sitten Sorrow Throughout the Nine Worlds -minarin (1996) muodossa, en arvannut millainen kestorakkaus tästä syntyisi. Ei sillä, että tuolloin julkaistu pelinavaaja vielä täysin kurkoa antia olisi ollut. Kun pari vuotta myöhemmin julkaistu debyyttialbumi Once Sent from the Golden Hall (1998) iskeytyi kuuloeliemiin, oli suhteemme sinetöity.

Noista ajoista on kuljettu pitkä matka, mutta bändin tyylin pahemmin muuttumatta. Ja hyvä niin, sillä juuri tarttuva melodiakuljetus, viikinkiaiheiden parissa tunnelmointi, upea kansitaide ja Johan Heggin tunnistettava mörinälaulu ovat olleet avain onneen jo näiden reilun 20 vuoden ajan. Ehkäpä myös jotain tekemistä on sillä, että bändin rivistö on ollut lähes täysin rakoilematon tuon ajan. Vaikka rumpali onkin levylle uusi, se ei näitä viikinkejä ole haitannut.

Kuten jo alustuksesta voi arvata, kovin rohkeasti ei Jomsviking uusiudu. Enemmänkin levy on yksi täsmäisku lisää Thorin vasarasta Amon Amarthin diskografiaan ja hyvä niin. Suurin yllätyksistä on A Dream That Cannot Be -kappaleessa kuultava Doro Peschin laulusuoritus, joka eittämättä tuntuu etenkin alkuun jännältä, oudoltakin vedolta. En vielä useamman kuuntelunkaan jälkeen ole varma miten hyvin Doro Amon Amarthin menoon sopii. Sanotaan näin, että ilmankin olisi pärjännyt.

Ylipäätään levyn alkupuoli tuntuu rautaisemmalta ja jykevämmältä kuin loppu, sillä levyn avauspaketti on energisyydessään lyömätön. Toisaalta tekeleeltä puuttuvat kaikenlaiset selkeät hitit alkulevyjen tapaan ja siinä mielessä Jomsviking onkin hienoinen pettymys. Platta on kyllä hyvä ja kaikin puolin laadukas, muttei aivan samalla tavalla erinomaisuuteen yltävä kuin yhtyeen parhaimmisto. Vikaa saa kuitenkin etsiä kissojen ja koirien kanssa, ehkä sitä koskaan löytämättä. En nimittäin kykene mitenkään perustellusti parjaamaan ja nurisemaan levyä, jonka parissa viihdyn enemmän kuin hyvin ja jota kuuntelee useaa kertaa peräkkäin vailla minkäänlaista tympääntymistä.

Soundit, Heggin laulu ja yksityiskohtia myöten viimeistelty kokonaisuus ovat hyvin hallussa. Jotain kuitenkin puuttuu ja tässä mielessä levy jääkin jälkeen bändin parhaimmistosta. Mutta haittaako se? Ei, onhan kyseessä kuitenkin Amon Amarth ja yksi kevään parhaista levyistä.24.03.2016, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Deceiver of the Gods
Deceiver of the Gods
[ CD ]
Once Sent from the Golden Hall
Once Sent from the Golden Hall
[ CD ]
Surtur Rising
Surtur Rising
[ CD ]
Twilight of the Thunder God
Twilight of the Thunder God
[ CD ]
With Oden on Our Side
With Oden on Our Side
[ CD ]
http://www.amonamarth.com/ https://www.facebook.com/OfficialAmonAmarth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5056
Palaa »